zaterdag 23 juli 2016

Rozen boeketje

Zeg het met bloemen: "Bedankt!"


Er zijn al heel wat boeketten voorbij gekomen op deze blog, maar een boeketje doet het dan ook eigenlijk áltijd goed... Dit boeketje met verschillende kleuren rozen ziet er vrolijk uit en een leuke verpakking maakt het af.
Ik heb het al vaak geschreven, maar het blijft het ideale presentje om iemand te geven, bij (bijna) elke gelegenheid. Er zijn zo veel situaties te bedenken in welke je bloemen kunt geven: een verjaardag, als opkikkertje, of gewoon omdat je de gastvrouw "iets" wilt geven als je ergens uitgenodigd bent. Boeketten zijn er in vele soorten en maten, dus afhankelijk van de gelegenheid kan de grootte en boodschap worden aangepast. Een grote bos (rode) rozen (Romantische rozen) van/voor je geliefde is super romantisch en een leuke, kleine scepter (Scepter boeketje) is het perfecte koffieboeketje.Dit kleine rozenboeketje was bedoeld als bedankje. Er zijn verschillende kleuren grootbloemige rozen gebruikt. Deze rozen werden in de winkel toevallig in gemengde bosjes verkocht, daardoor zijn er niet van elke kleur evenveel rozen. Dat geeft echter juist een mooi effect. Hetzelfde boeket zou ook met alleen witte rozen ('Avelanche')gemaakt kunnen worden, dan zou het er een stuk "strakker" uitzien. De verschillende (pastel) tinten passen goed bij elkaar en zorgen voor een harmonieus geheel, terwijl er toch wat "spanning" in zit. Ondanks dat er maar één soort bloem (de roos) gebruikt is, is er toch wat afwisseling.
Om het boeket vorm te geven en tevens wat op te vullen, voor een mooi compact effect, heb ik wat groen uit de tuin gebruikt. Dat is niet alleen makkelijk, maar geeft het boeket ook een landelijke uitstraling, wat goed bij de gemengde rozen met hun pasteltinten past. De bloemen van de vrouwenmantel (Alchemilla mollis) heb ik met zo lang mogelijke stengel (dus dicht bij de plant) afgeknipt, net als het hosta (hartlelie) blad (Hosta 'Krossa Regal'). Vrouwenmantel is ideaal om tussen de rozen te verwerken omdat het goed vult en de fijne vrouwenmantel contrasteert met de grote, ronde rozen en bovendien geeft de fel groene kleur het boeket een frisse, zomerse uitstraling. De platte hosta bladen kunnen prima als rand gebruikt worden, om het boeket mooi af te sluiten. Het boeket is strak en kort gebonden, zodat de rozen (met het groen) een compact bolletje vormen.
Tot slot is het boeketje ingepakt met cadeaupapier. In plaats van een "gewone" kraag (zoals bijvoorbeeld bij Voorjaarsboeketje), is hier een andere variant gebruikt. Dit is eigenlijk een wat lichter versie, die niet zo stijf rond het boeket zit. Hiervoor knip je twee vierkanten uit een vel cadeaupapier, legt die vervolgens op elkaar gelegd en dan knip je in het midden een gaatje, waar de stelen van het boeket doorheen gestoken worden. Vervolgens het geheel een beetje plooien en strak trekken en op een paar plaatsen vast zetten met een nietje.      


Geen opmerkingen:

Een reactie posten