zaterdag 25 juni 2016

Vaderdag

Leuk, Mooi, Lekker...


Elk jaar is er één dag in het jaar waarop papa eens éxtra in het zonnetje gezet wordt: Vaderdag! En daar horen natuurlijk speciale cadeautjes bij...

Afgelopen zondag vierden we Vaderdag. Binnen ons eigen gezin; zo maakte mijn zoontje een boekje met tekeningen voor papa en bereidden we samen een speciaal "Vaderdag ontbijt". Bovendien kreeg hij een flinke stapel zelfgebakken lievelingskoekjes: spritsen! Leuk om samen met mijn zoontje te maken en lekker om te eten. Dat viel dan ook (letterlijk) zeer in de smaak!!

Natuurlijk was het ook Vaderdag voor onze eigen vaders... Een tekening maken is dan toch ineens niet meer zo schattig, maar je wilt toch "iets" doen. Voor Moederdag zijn bloemen dan ideaal: een boeketje, vaas of plant. (Bijvoorbeeld Moederdag hartjes) Leuke cadeau's, maar toch niet zo geschikt voor Vaderdag. Dan wordt het toch vaak "iets lekkers" om vader mee te verwennen: een fles wijn (met toastjes en nootjes), een bierpakket (met borrelnootjes en -worstjes), bonbons of een koffiepakket, naar zijn smaak te kiezen of samen te stellen. Deze keer besloot ik om een zélf gemaakt cadeau te geven: eigen gebakken koekjes. Met zorg, aandacht en vooral veel liefde bereid...
Om er toch een "echt" cadeau van te maken, kocht ik twee cadeaudoosjes bij de Action. De binnenkant bekleedt met een servet en de koekjes in het doosje gelegd. De doosjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het kan ook leuk zijn om mooi gevuld koekblik te kopen als cadeau en deze gevuld te verpakken. Een mooie strik maakt het af!


Deze doos is gevuld met zelfgebakken spritsen. Gebakken volgens het recept uit "Margriet kookboek, het complete basis kookboek" (P. 532). Er zijn vast ook veel recepten te vinden op internet om lekkere sprits, of andere koekjes te maken. Het kan ook heel leuk zijn om zelf bonbons te maken, of een paar (mooie) potjes zelfgemaakte jam in te pakken. Het ligt er maar net aan waar je vader van houdt en wat je zelf kunt maken. Misschien niet zo duur of perfect, maar wel met veel liefde gemaakt en daarom toch wel lekkerder ;) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten