maandag 13 juni 2016

Veelzijdige Orchidee

Voor elke gelegenheid...


Deze Orchidee op een schaal met verschillende accessoires staat leuk in huis, maar is tevens geschikt om aan iemand anders te geven, voor bijna elke gelegenheid.


Bij elke gelegenheid worden eigenlijk wel bloemen gebruikt als aankleding/accessoire en/of om iemand te geven. Zo is er bloemwerk wat specifiek bij een bepaalde gelegenheid hoort, zoals een bruidsboeket bij een bruiloft of een rouwstuk bij een begrafenis of crematie. Sommige bloemwerkjes zijn echter voor meerdere gelegenheden geschikt: een boeket kan bijvoorbeeld voor een verjaardag, als bedankje, maar ook voor een overlijden gemaakt worden. De gekozen materialen en kleuren bepalen de uitstraling, die natuurlijk wel passend voor de gelegenheid moet zijn.
Dit arrangement op een houten dienblad met een witte Orchidee is een voorbeeld van een neutraal bloemstuk. Ik maakte dit laatst voor mijn schoonmoeder, die het aan een vriendin gaf om haar een beetje troost te geven in een moeilijke tijd. Dit arrangement met de prachtige witte Orchidee is hiervoor heel geschikt, het staat mooi in huis en is met een beetje verzorging lang houdbaar. In een andere situatie zou het net zo goed een mooi (verjaardags-)cadeau kunnen zijn... Veelzijdig dus en eigenlijk altijd goed!


Om een houdbaar geheel te maken, heb ik gekozen om een plant te gebruiken. Planten staan toch langer dan bloemen. Voor deze gelegenheid wilde ik graag ingetogen kleuren, niet te bont en natuurlijke materialen. Het moet natuurlijk niet te feestelijk worden... Op een naturel houten dienblad staat een witte Phalaenopsis in een zilverkleurige pot. In een klein wit vaasje staat een witte Gerbera. Door een tweede soort bloem er bij te zetten, ontstaat een modern en speels effect.  Dit is dan wel een "verse" bloem, maar deze kan makkelijk vervangen worden. Er kan later ook gewoon een paar takjes groen uit de tuin (bijvoorbeeld klimop, buxus of  hosta blad) ingezet worden, of het vaasje blijft eens leeg. Verder staat er een wit glazen theelicht houdertje en een wit houten hart op. De bodem van het dienblad is bedekt met wat houtsnippers. Alle deze spullen, met uitzondering van de bloemen, zijn afkomstig van de Action.Geen opmerkingen:

Een reactie posten