woensdag 24 mei 2017

Cadeau fles

Bubbels met een bloemetje


Bij een speciale gelegenheid hoort een toast met bubbels... Leuk om een fles cadeau te geven, zodat later nog eens getoast kan worden. Bij zo'n feestelijke wijn hoort natuurlijk ook een feestelijke versiering, zodat de fles net zo bijzonder wordt als de gelegenheid.

Champagne of cava, een mousserende wijn hoort bij het uitbrengen van een toast. Hoewel ik er zelf niet zo van houd, is voor liefhebbers een lekkernij om te drinken. Een flesje bubbels doet het dan ook goed als cadeau. De ontvanger kan de fles tijdens het feest al openen of bewaren tot later om nog eens na te genieten. Een mooie versiering maakt er helemaal een feestelijk cadeau van.

Beschrijving

De fles Freixenet ziet er, met zijn gelige melkglas en gouden wikkel en etiket, op zich al heel feestelijk uit. Bij het goud passen de warme kleuren zoals geel, oranje, bordeaux rood en hout. De versiering is op een ondergrond van berkenschors gemaakt en vervolgens met vilten lint om de fles geknoopt. De fles en het etiket blijven goed zichtbaar, zodat de ontvanger meteen kan zien wat het is.
De bloem is eigenlijk het hoofdelement, het hout zorgt voor wat lengte en de strik voor wat breedte
en verder is het midden opgevuld met bijpassende materialen, hiervoor kan van alles gebruikt worden wat er toevallig nog ligt.Gebruikte materialen

  • Fles Freixenet
  • Strookje berkenschors (van een groot vel geknipt)
  • Stukjes hout
  • Brede strook geperforeerd gouden cadeaulint
  • Oranje gedroogde schilletjes
  • Zijden orchidee 
  • Takje met orchidee├źn knopjes (restje van een tak met zijden bloemen)
  • Bordeaux vilt lint
  • Lijm (lijmpistool)


 Werkwijze

De basis wordt gemaakt van een strookje berkenschors, waar de versieringen op gelijmd worden. Van het gouden cadeaulint wordt een strik gemaakt, door deze in het midden samen te vouwen en te plooien, zodat de uiteinden mooi staan. 
De strik en de Orchidee komen centraal, iets overlappend. De bloemknopjes worden onder de bloem geplakt, zodat deze een geheel vormen en de bloem nog iets door lijkt te lopen schuin naar onder. Aan de ander kant wordt wat hout geplakt en de ruimte wordt opgevuld met de oranje schilletjes.
Tot slot wordt het vilt lint gebruikt om het geheel om de flessenhals te knopen en een paar lussen speels langs en over de berkenschors te wikkelen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten