donderdag 1 juni 2017

Cadeau doosje

Versierd doosje


Een kartonnen doosje is de ideale verpakking voor een klein (of plat) cadeau, zoals een sieraad, geld of een cadeaubon. Het cadeau zit stevig verpakt en krijgt meteen wat meer volume. Het wordt een écht pakje en een mooie versiering maakt het dan helemaal af!


De afgelopen weken hebben we heel wat feestjes gehad, daar horen uiteraard cadeautjes bij en natuurlijk ook een feestelijke, creatieve verpakking. Het is eigenlijk inmiddels al standaard geworden dat ik al mijn cadeau's leuk inpak, zodat ik het bijna niet meer kan maken om me er met slechts een cadeaupapiertje van af te maken... Het is hartstikke leuk om te maken, je hebt niet veel nodig en je kunt met alles wat je tegenkomt wel wat leuks maken, steeds wat anders. Het is ook nog eens hartstikke leuk om te geven, want zo'n mooi verpakt cadeau ziet er extra feestelijk uit.

Beschrijving

Het zilverkleurige kartonnen doosje is gebruikt als verpakking, hier zit geld in. Het doosje is versierd met strookjes lint, stukjes stof en kleine foam roosjes. De linten zijn om de doos gewikkeld en in het midden is een soort strik gemaakt, met de roosjes er op. Dit is eigenlijk hetzelfde principe als een "gewone" strik van één lint, alleen ziet dit er wat meer speciaal uit door het gebruik van verschillende materialen en kleuren/tinten. Het wit met groen ziet er vrolijk en fris uit, past goed bij de zilver kleur van het doosje en is bovendien vrij neutraal, voor elke leeftijd, geslacht en gelegenheid geschikt.Gebruikte materialen

  • Zilverkleurig kartonnen doosje
  • Strook groen vilt
  • Stook parel lint
  • Groen wit geblokt lint
  • Fel groene vilt veter
  • Zilver-witte organza
  • Foam roosjes
  • Speldjes

Werkwijze

Als doosje gevuld is en de deksel er op zit, wordt het doosje omwikkeld met een brede strook groen vilt, waarvan de randjes netjes weggewerkt worden en wat in het midden vastgezet wordt met een speldje. In de andere richting (brede kant) wordt het parellint er om heen gespannen en ook vastgezet. De speldjes worden naderhand weggewerkt met de stof en de roosjes. De groene linten worden netjes over het vilt gelegd, strak getrokken en dan in het midden geknoopt. Het stukje organza wordt geplooid en in het midden samen gebonden, zodat een soort strik ontstaat. De strik wordt in het midden vast geknoopt met de linten, de uiteindes blijven speels hangen. Het is de bedoeling dat de strik diagonaal over het doosje komt, zodat de linten en het vilt eronder nog goed zichtbaar zijn. De foam roosjes worden dan nog in het midden van de strik geplaatst. Deze foam roosjes hadden al een steeltje van ijzerdraad, waarmee ze makkelijk vastgezet kunnen worden, het is ook mogelijk om er zelf een ijzerdraadje in te prikken of om de roosjes te lijmen. Tot slot de roosjes nog een beetje mooi schikken en het pakje is klaar.    

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten