dinsdag 20 juni 2017

Wensboom

Babyshower cadeau


Onlangs vierde ik, samen met een groepje leuke meiden en vrouwen een babyshower: Een gezellige high tea waarbij mijn zwangere vriendin eens lekker in het zonnetje werd gezet. Iedereen zou ook iets maken of kopen als cadeautje en ik maakte samen met mijn moeder deze wensboom. Origineel en persoonlijk, met zowel kleine cadeautjes als leuke spreuken en versjes er in.

De babyshower was echt bedoeld voor mama, om haar eens in de watten te leggen, dus ik wilde géén cadeautjes voor de baby, maar echt iets voor mijn vriendin. Bovendien wil ik die ook liever bewaren voor de kraamvisite, waar ik natuurlijk ook graag heen ga als de baby straks geboren is. Een wensboom is dan een ideaal cadeau. De basis is een boom, die gemaakt kan worden van allerlei materialen. Deze boom is gemaakt met takken, maar er is eigenlijk van alles mogelijk om een boomvorm als basis te creëren. De boom wordt vol gehangen met allerlei leuke teksten, wensen en spreuken, nu vooral met het thema vriendschap en zwangerschap en daarbij kleine (verwen) cadeautjes en leuke frustsels als versiering.
Het leuke is dat je er zo veel in kan hangen als je zelf wilt. Alléém speuken en wensen kan bijvoorbeeld ook en de cadeautjes kun je zo groot/duur maken als je zelf wilt (zo lang ze in de boom passen natuurlijk). Ook voor andere gelegenheden is een wensboom een leuk cadeau, bijvoorbeeld voor een bruiloft. Dan kan de boom gevuld worden met zakjes geld en leuke spreuken over liefde en het huwelijk.Beschrijving

De boom zelf is gemaakt van een takken bundel, die in een zinken emmer staat. Dit is op zich heel neutraal. Voor de boom kan eigenlijk van alles gebruikt worden, takken, stronken, zelfs een draadframe kan gemaakt worden. Als het maar een beetje uitziet als een stam met takken. Er moeten genoeg takken aan zitten, zodat alles er in gehangen kan worden.
De versiering van de boom is in verschillende blauw tinten, aangezien mijn vriendin een jongetje verwacht. Voor een meisje kan natuurlijk een roze boom gemaakt worden, maar ook "neutrale" kleuren of juist heel bont zal mooi staan.
In de boom hangen kaartjes waar allerlei wensen op staan: leuke spreuken en gedichtjes over zwagerschap, moederschap en vriendschap. Er hangt ook een kleine, oude foto in als herinnering aan vroeger en aan onze vriendschap. Ook hangen er een paar kleine pakjes met cadeautjes in, zoals een beschermengeltje, gezichtsmaskers, body- en douchecrème en een fijne, zilveren ketting.
De teksten en cadeautjes maken het heel persoonlijk. De cadeautjes kun je helemaal afstemmen op datgene waar de ontvanger van houdt. Zo zouden er ook snoepjes of bonbons in de boom gehangen kunnen worden, een cadeaubon of make-up. Eigenlijk is van alles mogelijk, zo lang het niet te groot en zwaar is, zodat het in de boom past.

Gebruikte materialen

Voor de boom:

 • Zinken emmer
 • Takken
 • Watervaste tape (of ander tape of  stevig touw)
 • Kranten
 • Stukjes boomschors
 • Vilten bloemen en vlinders
 • Lint
 • Lijm (lijmpistool)

Voor de versiering in de boom:

 • Blauw en wit crêpe papier om de cadeautjes in te pakken
 • Blauwe organza zakjes om cadeautjes in te doen
 • Blauw papier
 • Blauw karton
 • Mooi briefpapier met bloemen
 • Blauwe mini wasknijpers
 • Wikkeldraad
 • Mini cadeautasje van stof
 • Foto (uitgeknipt en versierd met een zilveren randje)
 • Cadeautjes (zilveren ketting, gezichtsmaskers, pakje badzout, voetmaskers beschermengel, kleinere flesjes bodylotion en douchgel)Werkwijze

De boom maken

De takken worden samengebonden tot een stevige bundel, onderaan recht en bovenaan uitlopend. De bundel wordt met watervaste tape vastgezet en dan in de emmer gezet. De emmer wordt dan opgevuld met proppen krantenpapier, zodat de takkenbundel stabiel staat in de emmer. Mocht het nodig zijn, kunnen er onder in de emmer wat stenen gelegd worden, zodat het nog stabieler wordt. Het moet echter ook niet té zwaar worden.
Als de boom stevig staat, wordt hij afgewerkt. Over de watervaste tape wordt wat lint gewikkeld, zodat deze niet meer zichtbaar is. De kranten worden bedekt met stukjes boomschors. Tot slot worden er wat vilt figuurtjes in de takken gelijmd.


De boom versieren

De cadeautjes worden ingepakt in crêpe papier, papier en organza zakjes en dan met een stukje wikkeldraad in de boom bevestigd, waarbij ze mooi over alle takken verdeeld worden. De uitgekozen spreuken worden op het briefpapier geschreven of gedrukt en de blaadjes worden vervolgens een paar keer dubbel gevouwen. Stevig papier of karton is op maat gesneden met een gaatje er in geperforeerd, om als kaartje te gebruiken. Het opgevouwen briefpapier wordt in het kaartje gestoken en dicht gemaakt met een mini wasknijper. De kaartjes worden dan ook met een wikkeldraadje in de boom bevestigd.  


HERINNER je gister, DROOM over morgen, LEEF vandaag

DANS met je HART en je voeten zullen VOLGEN

Leef met beide voeten op de grond, je hoofd in de wolken en je hand op je hart

Family: where life begins and love never ends

Good friends are like stars: you don't always see them, but you know they're always there

Zwanger 
Gerommel in je buik, teentjes zo klein, kleine schopjes, het voelt zo fijn, 
Je buik groeit groter en ronder, het leven in jou is het grootste wonder

Een moeder houdt haar zoon in haar armen voor even,
Maar in haar hart haar hele leven

2 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij hartstikke mooi om zo'n wensboom cadeau te geven. Een gepersonaliseerd cadeau komt altijd veel leuker over. En de wenskaartjes kunnen eventueel ook met een persoonlijke touch worden aangepast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Een persoonlijk cadeau is inderdaad heel leuk om te geven en om te krijgen. De wensboom viel ook in de smaak! Groetjes Ellen

   Verwijderen