woensdag 10 mei 2017

Verpakt en versierd

Feestelijke cadeaubon


Deze cadeaubon is feestelijk ingepakt en versierd, waardoor het een echte blikvanger wordt. Het gaat natuurlijk om de inhoud, maar het is bijna zonde om die uit te pakken...

Dat een cadeauversiering niet heel moeilijk of uitgebreid hoeft te zijn, om een mooi cadeau te maken, blijkt maar weer eens als je deze verpakking (met versiering) ziet. Een paar lintjes, strikjes en wat accessoires maken het al gauw een feestelijk geheel en omdat er meestal niet zo veel of niet erg grote stukken nodig zijn, kun je met wat restjes nog heel wat maken.

Beschrijving

De wit-groene versiering oogt heel fris en vrolijk, bovendien zijn het neutrale kleuren. De cadeaubon is ingepakt in wit crêpe papier. Dit is weer eens wat anders dan "gewoon" papier en zorgt voor een neutrale ondergrond. Het pakje is vervolgens versierd met groene linten en accessoires. De kleine foam roosjes passen qua formaat perfect op het pakje en ook qua kleur passen de roosjes mooi bij het geheel.
Gebruikte materialen

  • Wit crêpe papier
  • Groen lint
  • Groen organza lint
  • Groen vilt lint (dun)
  • Parel strook
  • Lijmfiguur (zie Lijmfiguren maken)
  • Foamroosjes
  • Plakband

Werkwijze

De cadeaubon wordt eerst in het crêpe papier ingepakt, dat dubbel gevouwen gebruikt wordt, zodat het niet doorschijnt. Het groene lint er dwars over gelegd en aan de achterkant vastgezet met plakband. Het parel strookje wordt, samen met het organza lint in de lengte richting (korte kant) om het pakje gewikkeld, zodat er een kruis gevormd wordt met het groene lint en dan ook aan de achterkant vastgezet. Het dunne vilten lint word over het groene lint gebonden en in het midden geknoopt. De uiteindes kunnen naderhand speels gekruld worden.
Het zilverkleurige lijmfiguur wordt met het viltlint vast geknoopt. De foam roosjes hebben al een ijzerdraadje, waarmee ze makkelijk in het midden vastgezet kunnen worden. Het vilt lint wordt er dan nog wat omheen gewikkeld, zodat het geheel afgewerkt is.  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten