zondag 14 mei 2017

Tafel versiering

Accubakjes met Gerbera'sEen speciale gelegenheid wordt gevierd met een feest en het wordt extra feestelijk met wat versiering en aankleding van de feestlocatie. Slingers en ballonnen, maar ook een leuke tafelversiering zorgen voor een sfeervolle en gezellige uitstraling. Deze accubakjes met Gerbera's en wat groen zijn ideaal als tafelversiering. Ze zien er leuk en vrolijk uit, zijn makkelijk en snel te maken en bovendien zijn deze glazen bakjes niet te groot, zodat er genoeg plaats op tafel over blijft voor servies, glazen en gasten. De accubakjes staan mooi op lange tafels, maar kunnen ook prima op sta-tafels.

Onlangs hadden we een feest ter gelegenheid van een 40 jarig huwelijk. Een bijzondere gelegenheid, waar natuurlijk ook een feestelijk versierde zaal bij past. De gezellige locatie werd extra bijzonder door de aankleding. De tafels waren mooi gedekt en de tafelversiering maakte het helemaal af!
In plaats van bloemstukken maakte ik deze accubakjes. De glazen bakjes zijn makkelijk: ze zijn niet te groot, zodat ze niet veel tafel ruimte in beslag nemen. Aangezien er een diner bij het feest hoorde, stonden de tafels vol met servies, glazen, schalen met eten en servetten. De tafelversiering moet dan niet in de weg staan en de tafels moeten ook niet overvol lijken, waardoor het te druk wordt.
De accubakjes stonden, samen met theelichtjes en ballonnen met een foto van het robijnen bruidspaar, verspreid over de lange tafels en het geheel zag er prachtig uit. Feestelijk en toch ingetogen, niet te druk en nadrukkelijk aanwezig.Beschrijving

De tafelversiering bestond uit meerdere grote en kleine glazen accubakjes. In de accubakjes drijft een rode Gerbera, op een bedje van groen. De Gerbera is ideaal om als enkele bloem in een glaasje te gebruiken, omdat deze mooi blijft drijven en dus niet om kiept in het glas, bovendien vult deze brede bloem een glas genoeg. De Gerbera kan prima alleen in een glas drijven, maar het groen zorgt net voor wat meer vulling en kleur. In de grotere accubakjes zijn twee Gerbera's gebruikt en in de kleine één. De rode Gerbera's vallen goed op en steken mooi af tegen het witte tafellaken. de overige versiering was ook rood met een beetje wit, zodat alles bij elkaar past en één geheel vormt. De versiering is eenvoudig, maar mooi. Er staat wat fleurigs op tafel, wat bovendien ook praktisch is. De accubakjes zijn niet te groot en staan stabiel en zullen niet snel omvallen.

Gebruikte materialen

  • Glazen accubakjes, groot en klein
  • Rode Gerbera's (Germini 'Explosiv')
  • Berengras (Xerophyllum tenax)
  • Asparagus setaceusWerkwijze

De accubakjes worden met water gevuld. Dit gaat het makkelijkst met een gieter, zodat er precies even veel water in alle bakjes zit, dat ziet wel zo mooi uit. Een plukje berengras wordt aangesneden, opgerold en in het accubakje geklemd. Enkele plukjes asparagus worden afgesneden en in het gras "nestje" gelegd. De steel van de Gerbera's wordt kort gesneden en in het midden in het water gelegd. In de kleine één en in de grote accubakjes twee Gerbera's. De bakjes worden samen met de theelichtjes verspreid over de tafels neergezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten