woensdag 6 februari 2019

5 Romantische Valentijnscadeau Tips

  Cadeautjes voor Valentijnsdag

Volgende week is het weer zo ver: Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. De dag waarop we elkaar de liefde verklaren en elkaar verwennen met lieve woorden, een kaartje en een romantisch cadeautje. Hier vind je alvast 5 Valentijnscadeautjes die het altijd goed doen. Met voorbeelden en tips, om je geliefde op 14 februari te verrassen met een bijzonder cadeau.


Of je nu al lang getrouwd bent of pril verliefd, wat romantiek is en blijft belangrijk in een relatie. En hoewel Valentijnsdag misschien erg commercieel lijkt, is het de perfecte dag om de ander te vertellen dat je om hem geeft. Het gaat niet om een duur of groot cadeau, maar om een oprecht gebaar van waardering. Een kaartje met een persoonlijke tekst en een klein cadeautje dat met aandacht gekozen of misschien wel met alle liefde zelf gemaakt is, zegt veel meer.

Er zijn natuurlijk wel een aantal klassiekers die zo'n beetje bij Valentijnsdag horen. Cliché? Misschien wel, maar daarom niet minder leuk om te geven en vooral om te krijgen!  

1. Boeket rozen



Rozen zijn natuurlijk dé bloemen van de liefde. Romantischer dan rode rozen kan het bijna niet. Ook roze of witte rozen kunnen heel romantisch zijn. Een mooi boeket zal dan ook zeker met alle liefde in ontvangst genomen worden.

Kies je voor een klassiek boeket of ga je voor een modern, compact boeket? Een volle bos rozen in één kleur of een bont boeket met verschillende kleuren rozen? Er zijn heel veel mogelijkheden. 

2. Bloemstuk



Een bloemstuk is niet alleen prachtig, maar ook praktisch. Makkelijk, want je hebt er geen werk meer aan. Geen stelen aansnijden en in water zetten, zoals bij een boeket. Vaak is een bloemstuk ook nog langer houdbaar, zodat je er meer plezier van hebt.
Er zijn natuurlijk bloemstukken in allerlei soorten en maten. Denk behalve aan een klassieke biedermeier of moderne compositie zijn ook eens aan een bloementaart of bloemenhart. Een bloemstuk wordt romantisch door de keuze van de bloemen (rozen!) en kleuren. 

3. Chocolade




Liefde gaat door de maag, zo zegt men. En er zijn maar weinig mensen die de zoete verleiding van chocolade kunnen weerstaan. Een cadeau dat altijd in de smaak valt. Koop chocolaatjes of bonbons en verpak deze zelf in een mooi versierd doosje, dat maakt het bijzonder en uniek. Helemaal persoonlijk wordt het, als je zelf bonbons maakt, of een andere lekkernij, zoals koekjes.

4. Geurkaarsjes of -zeepjes



Bij een romantische avond hoort kaarslicht. Geurkaarsen verspreiden ook nog eens een aangename geur en verhogen daarmee de sfeer. Of kies voor een brander met waxchips of geurende olie.
Net zo lekker, maar iets subtieler geurend zijn (sier)zeepjes. Hartjes, roosjes, mooi verpakt in een doosje of mandje... Of ga voor een verwenset met badzout of -olie.   


5. Romantisch avondje uit



Samen een avondje uit is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor wat quality time samen. Lekker uiteten, naar de film, een ijsje eten, naar de sauna, een concert of naar het theater... Afhankelijk van wat je leuk vindt en wat je budget is, kun je vast wel iets vinden om samen te doen.
Alleen jammer dat zo'n cadeau vaak niet goed tot zijn recht komt. Een dinerbon, bioscoopkaartje of ticket ziet er niet zo spectaculair uit. Om dit cadeau goed tot zijn recht te laten komen, is de juiste verpakking belangrijk. Een mooi tasje, corsage of bijzonder papiertje maken het net wat meer speciaal. Zo ziet de buitenkant er net zo romantisch uit als de avond ongetwijfeld zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten