donderdag 19 februari 2015

Kaarsen verzameling

"Stenen" schaal met rustieke kaarsen


Een paar kaarsen bij elkaar op een schaal... het is zo eenvoudig, maar ziet er leuk uit en is ook nog eens gezellig als de kaarsen branden.

Gisteren was ik weer eens in Aachen, samen met mijn ouders. Natuurlijk wipten we ook even bij de Nanu Nana winkel binnen. Zoals altijd hadden ze weer heel veel leuke (decoratie)spulletjes: mooie schalen, etagères, vilten onderzetters, boeddha beelden, mooi lint, prachtige nepbloemen en ook enige Paasdecoratie... Te veel om op te noemen, kijk zelf eens op de pagina/webshop http://www.nanu-nana.de/ voor producten en om inspiratie op te doen. Ook deze keer kon ik het niet laten om wat mee te nemen: een mooie schaal en (afgeprijsde) kaarsen. 


Deze schaal ziet er uit alsof hij van steen of beton is, maar is gewoon van kunststof. Wel zo makkelijk en niet zwaar! De schaal was ook nog in effen wit verkrijgbaar, ook heel mooi, maar op mijn witte tafels vond ik deze met grijs/witte used effect beter afsteken. Bovendien ziet de schaal er door dit kleureffect echt uit als een stenen schaal. 
Aan de onderkant heb ik 4 plakkers geplakt om de ondergrond (tafel of dressoir) te beschermen tegen krassen. Met een hoogglans tafel is dat wel zo handig. Vilt zorgt ervoor dat de schaal makkelijk over de ondergrond glijdt, bijvoorbeeld om hem gauw aan de kant te schuiven, terwijl plastic stickers (vaak met ribbels) juist een anti slip werking hebben en houvast geven.


Op de schaal staan kaarsen in verschillende kleuren en maten. Ik heb voor donker en licht grijze en witte kaarsen gekozen, passend bij de schaal en mijn inrichting. Behalve de grote, licht grijze kaars (een gewone "gladde") zijn alle kaarsen rustiek. Deze zijn recht en plat van boven (een echte cilinder) en hebben een apart structuur effect. Ik heb de kaarsen niet te dicht op elkaar gezet, zodat deze elkaar niet doen smelten of helemaal in elkaar overlopen als ze branden. 


Verder liggen er nog wat transparante glaskraaltjes die ik nog had op de schaal. Deze zorgen net voor wat meer aankleding. Ook hier heb ik wat ruimte gelaten voor als de kaarsen smelten en uit zouden gaan lopen. Als het kaarsenvet gestold is. is het makkelijk te verwijderen door het los te wrikken of van de schaal af te krabben. Hoe gladder de ondergrond, hoe makkelijker dit gaat.


1 opmerking:

  1. Dat is mooi, zo een aantal kaarsen bij elkaar, direct sfeer in huis, zeker als ze branden.
    En de schaal is heel mooi! Wat fijn dat deze er uitziet als hout, maar toch niet zo zwaar is.
    Fijne dag,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen