zondag 8 februari 2015

Houten schaal met Hyacinten

Houten schaal met decoratie en Hyacinten


Een schaaltje met van alles bij elkaar... flesjes, kleine accessoires, bloembollen wordt een gezellig en vrolijk geheel op tafel. 


Het was weer eens tijd voor iets nieuws op tafel. Ik had deze keer niet zo veel zin (en tijd) om nieuwe decoratie materialen te kopen, dus ik heb gewoon wat oude spulletjes gecombineerd. Het is natuurlijk ook niet altijd nodig om alles nieuw te kopen. Door verschillende basis materialen, zoals schalen of dienbladen met vaasjes, flesjes en theelichthouders, te combineren, ontstaan toch steeds net iets anders en nieuws. Ook het gebruik van verschillende decoratiematerialen, zoals verschillende kleuren glaskraaltjes, pitriet, gekleurde lintjes en accessoires zorgt voor wat variatie.     


Het potje met Hyacinten bollen (Hyacinthus orientalis) had ik laatst van mijn moeder gekregen. De bloembollen beginnen al te bloeien en geven zo wat kleur (en een lekkere geur) aan de schaal. De Hyacinten staan in een wit potje (Ikea) en dit staat op een langwerpig houten, white-washed dienblad (Action). Verder staan hier wat accessoires bij die ik nog had: een glazen fles met de tekst "Home Sweet Home" (Action) met een groen lintje erom heen, een groen flesje, groene theelichthouders en twee witte houten harten. Er liggen grote groene en witte glaskralen (Xenos) op en twee Komkommervruchtjes.


De Hyacinten bloeien per bol meerdere keren. Tussen de bladeren zijn de nieuwe stengels met de bloemetjes nog in knop al te zien. Wanneer een stengel uitgebloeid is, kan deze kort worden afgeknipt. Zo ziet de Hyacint er altijd fris uit en heb je er lang plezier van. Veel water geven is niet nodig, er zit immers een voorraad voeding en vocht in de bol. Wanneer de Hyacinten in de zon staan, bloeien ze sneller open (ook naast de verwarming, door de warmte). 


2 opmerkingen:

  1. Dat vind ik ook, dat je met dingen die je al hebt telkens weer iets anders kunt creƫren. En dat heb jij hier prachtig gedaan! Het geeft echt al een lentegevoel, dat frisgroene in combinatie met de roze hyacinten. Een heel mooi geheel!
    Nog een fijn weekend,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen