donderdag 27 februari 2020

Carnaval decoratie

De leukste carnaval versiering ideeënIn het zuiden heerste de afgelopen dagen een uitgelaten stemming, want het was carnaval! Of je zelf uitbundig viert, of het liever aan je voorbij laat gaan, wat carnavalsdecoratie in huis kan altijd. Lekker vrolijk en kleurrijk, daar wordt je vanzelf vrolijk van. Met deze ideeën is het hartstikke makkelijk om de carnavalssfeer er ook bij jou thuis in te brengen.Het is nu  misschien wat laat, want de Vasteloavend is al weer voorbij. Toch laat ik je graag nog wat leuke ideeën zien, wellicht alvast wat inspiratie voor volgend jaar!

Decoratie carnaval

Hoewel ik als Limburgse ben opgegroeid met carnaval vieren, ben ik niet echt een fanatieke carnavalist. Toch is het altijd leuk om het in en om huis wat te versieren. Het is zo lekker vrolijk en bovendien past carnaval als thema precies tussen kerst en pasen. Met weinig moeite, tijd en geld maak je al gauw de leukste dingen, kijk maar eens bij onderstaande ideetjes.

Rood geel en groen
Zoals het bekende carnavalsliedje al luidt: "Rood geel en groen is de kleur van carnaval"! Niets is zo kenmerkend voor Vasteloavend als deze kleurencombinatie. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, zo lang het rood, geel en groen is, past het bij carnaval. Een bloemstuk, boeket, versierde takkenbundel, decoratietak of andere creaties worden echte carnavalskrakers met deze drie kleuren. 

Carnaval accessoires
Bij carnaval horen clowns, maskers, slingers en serpentines, ballonnen, toeters en confetti. Door deze feestattributen te verwerken in je decoratie, komt het geheel meteen in de stemming.
Raamdecoratie carnaval 

Zeker voor carnaval is raamversiering ideaal. Je kunt wat op de vensterbank zetten, iets ophangen of op het raam plakken en dan ziet het er al gauw gezellig uit. Bovendien is een versierd raam van binnen én van buiten leuk. Als de hele straat meedoet, ziet dat er helemaal super gezellig uit.

Wil je nog wat meer versieren? Hang dan buiten een leuke krans op of zet een schaal of boeket op tafel.

Carnavalsversiering inspiratie

De volgende ideeën zijn heel simpel, snel te maken en ook nog eens goedkoop. 

1. Decoratie versieren met accessoiresDit is wel heel makkelijk, want je hoeft geen nieuwe decoratie te maken of neer te zetten. Laat staan wat er al staat en versier dat gewoon met wat extra carnavalsaccessoires. Met wat slingers en ballonnen of een paar clowns creëer je al snel een gezellige vasteloavend sfeer.


Vul bijvoorbeeld windlichten met slingers, confetti en/of ballonnen. Zet een clowntje in een plant of op een schaal tussen andere accessoires, plak een clown op het raam, hang een masker met wat slingers aan een hoge vaas of hang slingers op achter het raam. Hang slingers of rode, gele en groene linten en bloemen aan een decoratietak. Zo simpel, snel gedaan, maar hartstikke leuk.
2. Zelf knutselen


Misschien iets meer werk, maar nog steeds makkelijk en goedkoop. Kinderen vinden het vaak leuk om te helpen, wat weer werk scheelt. Ga aan de slag met papier of karton, schaar en lijm. 

Maak bijvoorbeeld zelf maskers of clowns. Of houd het simpel en knip rode, gele en groene vormen uit, die je op het raam plakt. Knip rondjes (confetti), streepjes, hartjes, bloemetjes of wat je zelf leuk vindt.  

Meer knutselen? Maak dan een paar leuke "carnavalshoofden" van papier-maché. Deze kun je leuk ophangen of op een hoge vaas zetten. Neem hiervoor een ballon en beplak deze met uitsteeksels die je maakt van wc-rolletjes, eierdoosjes of andere lege verpakkingen. Zet de uitsteeksels vast met schildertape en bekleedt het geheel met papier-maché (kranten met behanglijm). Laat het drogen en schilder de kop daarna in bonte kleuren met plakaatverf.  


3. Carnaval decoratie stuk 

Wil je echt uitpakken? Maak dan een of meerdere mooie stukken die je neerzet of ophangt. Op de vensterbank bijvoorbeeld, of op tafel of bij de voordeur. Eigenlijk kun je van alles maken en gebruiken, de kleuren en accessoires maken het pas echt carnaval. Een vrolijke krans, een bloemstuk of een versierde takkenbundel, het is allemaal mogelijk. 

Hier onder staan een paar voorbeelden, klik op de link onder de foto voor een volledige beschrijving. 
Carnaval standaard

Carnaval schaal

Vensterbank decoratie met veren en maskers

Voor nu dan nog een laatste Alaaf, tot volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten