woensdag 12 februari 2020

Een origineel Valentijn cadeau

14 februari: Valentijnsdag

5 originele Valentijnscadeau ideeën


Afbeeldingsresultaat voor valentijnsdag


Valentijnsdag is misschien wel de meest romantische dag van het jaar! Het moment om genegenheid en waardering te tonen aan onze geliefden. Natuurlijk hou je iedere dag van elkaar, maar zo'n speciale dag is een goede aanleiding om weer eens extra lief voor elkaar te zijn. Met deze cadeautips maak je eenvoudig een origineel en romantisch cadeau voor jouw Valentijn.


Romantisch cadeau

Valentijnsdag is de laatste jaren steeds commerciëler geworden. Soms lijkt het allemaal nooit genoeg, het moet steeds meer en meer zijn. Gek genoeg gaat het bij romantiek niet om groot, veel of duur. Juist een persoonlijk cadeau, waar tijd en aandacht aan besteed is, komt vanuit het hart en zal veel meer gewaardeerd worden. Ga zelf aan de slag en maak met liefde iets voor jouw hartendief. Het hoeft niet perfect te zijn, het gebaar op zich zegt al genoeg. 

Cadeautips Valentijnsdag

Deze 5 cadeautips kosten weinig geld, wel wat moeite. En juist dat maakt het zo romantisch. Dat je tijd er aan besteed hebt en er moeite voor gedaan hebt. Bovendien is een zelfgemaakt cadeau altijd uniek. Je kunt precies dat maken waar jouw Valentijn van houdt, dus het valt altijd in smaak en daarnaast kun je het ook veel persoonlijker maken. 

1. Een zelfgemaakte kaart


 Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Een echte Valentijnsdag traditie is natuurlijk het sturen van een (anonieme) kaart. In de winkels vind je schappen vol met mooie of grappige kaarten. Hartstikke leuk, maar het is pas echt origineel om zelf een kaart te maken. Leef je lekker creatief uit! Teken, schilder, of maak een scrapbook kaart met verschillende materialen, teksten en stickers. 

Je kunt de kaart extra persoonlijk maken. Bijvoorbeeld door een foto te gebruiken, zijn of haar naam er op te verwerken of een toepasselijke quote. Dat wordt een unieke Valentijnskaart!


2. Een zelfgeschreven gedicht
Als je een Valentijnskaart hebt, moet er natuurlijk ook nog wat in geschreven worden. Internet staat vol met romantische gedichten, maar ook hierbij geldt: zelf bedacht is veel persoonlijker. Juist door persoonlijke details, uitspraken, herinneringen of gevoelens te beschrijven, zegt zo'n gedicht veel meer. 

Lukt het rijmen niet? Schrijf dan een oprechte liefdesbrief. Of maak een "tag cloud" voor je geliefde.  Dat kan eenvoudig via diverse sites, bijvoorbeeld Wordart.com. Of maak een filmpje met een romantische boodschap. Het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn, als het vanuit je hart komt, is het altijd goed.


3. Bakken of koken


 

Liefde gaat door de maag! En jij weet vast wel wat jouw liefste het lekkerste vindt. Dus bak lekkere koekjes of cupcakes (natuurlijk in hartvorm!) of maak zelf bonbons. Is je partner geen zoetekauw? Natuurlijk kun je ook hartige hapjes maken, of je kookt een maaltijd en maakt er een romantisch diner van. Uiteindelijk geldt voor alles: Niets smaakt zoals zelf gemaakt! 

Ook hier geldt dat het helemaal niet perfect hoeft te zijn. Zo lang het lekker is, telt vooral de moeite die jij je gedaan hebt en proef je dat het met liefde gemaakt is. 

Om het helemaal af te maken, verpak je je baksels in een feestelijk doosje of serveer het op een fraai gedekte tafel. 

 

4. Een verwenpakket samenstellen


Verwen je liefste met een mand vol lekkers! Door zelf een pakket samen te stellen kun je het zo groot en duur maken als je zelf wilt. Bovendien kun je precies die producten kiezen, die in de smaak vallen. 

Het leukste is als het pakket een thema heeft, zodat alle items bij elkaar passen. Er zijn zo veel mogelijkheden, dus je kunt het afstemmen op de persoonlijke smaak.

Misschien nóg romantischer is het, om een pakket voor een fijne avond samen met z'n tweeën te geven. Zo heb je meteen een leuke invulling van Valentijnsdag en geniet je zelf ook. 

Ideeën voor een Valentijn verwenpakket:
  • Wellness avond: badschuim, bruisballen, geurkaarsjes, massage olie, masker
  • Gezellige borrel avond: fles wijn of champagne, toastjes met kaas, nootjes of zoutjes
  • Lekker zoet avondje: koffie of cappucino, slagroom, likeur, koekjes
  • Voor de ochtend erna: ontbijtmand met afbakbroodjes of -croissantjes, jam, flesje jus d'orange en ander lekkers 

5. Een unieke cadeaubonWil je eens origineel zijn, dan geef je geen standaard cadeaubon van een restaurant, bioscoop, winkel of salon. Dan geef je er zelf eentje cadeaubon uit! Bedenk iets wat je voor je schattebout wilt en kunt doen. Iets waar je de ander echt een plezier mee doet. Dat is nog eens wat anders, een heel persoonlijk cadeau en vaak ook een echte verrassing. 

Het voordeel is dat dit cadeau weinig tot niks hoeft te kosten! Ideaal dus als je niet veel kunt of wilt uitgeven. Als je echter met lege handen staat en alleen maar zegt dat je lief iets te goed van je heeft, komt dat niet echt over. Een papieren cadeaubon, waar je precies opschrijft wat de waarde is (dus waarvoor de bon is), eventueel mooi versierd en leuk verpakt, maakt er wel een echt cadeau van. 

Voorbeelden van het "tegoed" op de cadeaubon:
  • een massage
  • een uurtje kriebelen (of iets anders aangenaams)
  • de afwas
  • een auto poets beurt
  • een ochtend uitslapen
 

Heb je al een idee wat je gaat maken? Kijk voor meer cadeau ideeën ook eens bij Cadeautjes

Wat je cadeau ook is, een mooie verpakking maakt het pas echt feestelijk. Onder Cadeauversieringen vind je veel inspiratie om je cadeau mooi te verpakken en te versieren. 

Wil je liever een traditioneel Valentijn cadeau geven? Bloemen en vooral rozen doen het altijd goed! Er staan genoeg voorbeelden bij Boeketten.

Voor aanstaande vrijdag alvast een fijne en vooral liefdevolle dag gewenst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten