woensdag 10 februari 2016

Carnaval

Veren en maskers


In het zuiden waren we de afgelopen dagen (sommigen zelfs weken) in de ban van carnaval. Verkleden, schmincken, optochten, muziek en vooral gezelligheid zijn dan troef. Hier in de buurt maken veel mensen ook decoratie in en om huis met een carnavalsthema.
Traditioneel zijn rood, geel en groen de carnavalskleuren en deze zie je op veel plaatsen terug. Slingers, ballonnen, confetti en clowns zijn de typische carnavalsversieringen. Zelf heb ik geen speciale versieringen voor carnaval gemaakt, maar mij moeder heeft deze decoratie voor het raam staan. Eens iets anders... modern en stijlvol, maar toch in de carnavalssfeer.Deze decoratie bestaat uit een basis, een metalen pook op een voetje. Voor de aankleding kan eigenlijk van alles gebruikt worden: stof, lint, tule, veren (boa) in allerlei kleuren. De stoffen worden losjes om de pook gewikkeld, om wat volume te creĆ«ren. Vervolgens kunnen er versieringen worden aangebracht: stikjes, parels, kettingen, wat er maar net beschikbaar is. Bovenop is een masker bevestigd. Onderlangs is nog een boa gelegd met een los masker.    

Het leuke is dat hiervoor eigenlijk van alles gebruikt kan worden. Makkelijk, goedkoop en helemaal persoonlijk te stylen dus, aangezien de materialen en kleuren of kleurencombinaties naar eigen smaak gekozen kunnen worden. Passend bij het interieur of juist helemaal niet, het is tenslotte carnaval: gek doen kan en mag! Er zijn zo veel variaties mogelijk! En na de carnaval kan het geheel zo in een plastic zak weggezet worden tot volgend jaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten