woensdag 3 februari 2016

Mini boeketje

Klein boeketje met witte bloemen


Er zijn vele soorten en maten boeketten... Een grote, volle bos bloemen is natuurlijk altijd erg mooi, maar soms kan een eenvoudig, klein en verfijnd boeketje net zo goed staan.
Thuis staat zo'n klein boeketje leuk in een hoekje op een bijzet tafeltje, op het toilet of twee, drie kleine boeketjes op een rij of in een groepje bij een op tafel. Maar ook om te geven kan zo'n klein boeketje ideaal zijn: als kleine attentie voor visite, bij een geldcadeau om toch iets meer in handen te hebben dan alleen een envelop, een boeketje wat een kindje kan geven, om maar wat voorbeelden te noemen...

Dit boeketje bestaat uit een plukje gipskruid (Gypsophila paniculata), een witte roos (Rosa 'Avelanche') en een witte gerbera (Gerbera mini 'Husky'), die in het gevouwen blad (Aspidistra elatior) gestoken zijn. In de roos zit een parelspeldje geprikt. 
Door de bladeren van te voren even met wat bladglans in te spuiten, lossen watervlekken en stof op en glimt het blad mooi. Wel even laten drogen, zodat de bloemen niet beschadigen door contact met het natte blad. De stelen kunnen kort geknipt worden, voor een lief compact boeketje, of worden juist lang gelaten en eventueel afgewerkt met blad, lint of touw voor een scepter effect. En hoe dan ook, het blijft belangrijk bij een boeket(je): stelen altijd schuin aansnijden en in lauwwarm water zetten!    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten