zaterdag 18 februari 2017

Carnaval schaal

Carnaval op tafel


Deze schaal gevuld met carnavalsaccessoires is de perfecte decoratie voor op tafel in het carnavalsseizoen. De schaal is niet alleen heel snel gemaakt, maar ziet er bovendien feestelijk uit en brengt de carnavalsstemming in huis.

De schaal past helemaal bij de roze-gouden Staande carnavalsdecoratie die ik eerder maakte. Eigenlijk zijn het precies dezelfde materialen, die ik gebruikt heb. Die staande decoratie was weliswaar heel erg leuk, maar niet zo praktisch hier in huis. Op de vensterbank staan namelijk al de Carnavalsdecoratie met ballonnen en de Carnavalskrans hangt er bij. Beide zijn met rood-geel-groen gemaakt en daar past deze roze-goud-witte decoratie niet echt bij. Op andere plaatsen in de woonkamer staat die roze ook wel mooi, maar helaas niet zo veilig voor mijn nieuwsgierige peuter, die de veertjes maar al te interessant vond. Dus besloot ik om het geheel maar af te breken en de materialen opnieuw te gebruiken in deze schaal, die nu prachtig op tafel staat. Onze kleine boef kan er zo al minder makkelijk bij, maar bovendien is deze schaal gauw opnieuw gerangschikt, mocht er toch even aan getrokken worden.

Beschrijving

Deze schaal is heel makkelijk en snel gemaakt, de voorwerpen hoeven er slechts ingelegd en een beetje leuk geschikt te worden, dan is het geheel al klaar. Er kan eigenlijk van alles gebruikt worden om de schaal te vullen. Het roze, wit en goud past mooi bij elkaar en geeft de schaal een feestelijke en toch chique uitstraling. Natuurlijk kan deze schaal ook met vergelijkbare rode, gele en groene accessoires gevuld worden. 
Als basis heb ik een donker grijze schaal gebruikt, die er weliswaar uitziet alsof hij van steen is, maar gewoon van kunststof is. Die schaal heb ik al eerder gebruikt (Bloemen donutsSchaal met drijvende decoratie) en omdat de schaal wat dieper is, kan hij goed gevuld worden. De accessoires liggen dan meer in de schaal, waardoor het mooi compact uitziet en bovendien beter bij elkaar blijft liggen.   

  

Gebruikte materialen

  • Kunststof schaal (antraciet)
  • Metallic ballonnen (roze, wit en goud)
  • Carnavalsmasker (wit met roze en goud)
  • Verenboa (roze)
  • Serpentines (paars-roze)
  • Zijden Orchideeënbloemen (wit met roze)

Werkwijze

Het maken van deze schaal is echt simpel: gewoon een kwestie van alles in de schaal leggen. Als eerste de verenboa, om de schaal wat op te vullen en dan de ballonnen hier in leggen. Wanneer er een beetje een nestje gemaakt wordt, liggen de ballonnen mooi in/tussen de veren en is de boa aan de rand nog goed zichtbaar, eventueel kan deze een beetje over de rand getrokken worden.
Het masker wordt over de ballonnen gelegd en de bloemen er tussen. Tot slot worden de serpentines (eventueel met een schaar extra gekruld en) er speels overheen gelegd. Dit mag best wat wilder. 
Doordat het zo makkelijk en snel gedaan is, kan de schaal altijd even worden "opgefrist", door alles weer even opnieuw te rangschikken wanneer het geheel wat ingezakt of verschoven is (of wanneer kleine handjes er aan getrokken hebben...).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten