donderdag 23 februari 2017

Lente etagère

Lieflijke Lelietjes der Dalen


Na dit weekend is de carnaval weer voorbij en kan ook de carnavalsdecoratie opgeruimd worden. Dan kunnen er weer vrolijke, frisse lente creaties neergezet worden, daarom maakte ik alvast deze etagère op, zodat die straks mooi op tafel kan staan.


Als de carnaval weer voorbij is, wordt ook de carnavalsdecoratie weer opgeruimd, hoewel natuurlijk niet iedereen aan carnavalsversieringen doet. In ieder geval staat dan een mooi lente stuk goed op tafel. Ik heb voor deze etagère met houdbare materialen gekozen, omdat deze er niet alleen leuk uit ziet en makkelijk te maken is, maar vooral omdat hij zo een hele tijd kan blijven staan, zonder dat er veel onderhoud nodig is. Mocht ik tussendoor eens even iets anders willen, kan hij zó in zijn geheel weggezet en later weer neer gezet worden. Zo heb ik er lang plezier van en staat er altijd iets leuks op tafel.Beschrijving

De etagère heb ik al vaker gebruikt (o.a. Zomerse etagèreBlauwe etagèreDecoratie etagère) en hij blijft ideaal als basis voor een leuke decoratie op tafel of op een dressoir. Doordat de etagère twee "verdiepingen" heeft, is hij wat hoger en heeft meer volume dan een platte schaal. Het geheel maakt daardoor al meer uit en het is vanuit de hele kamer beter zichtbaar.
De etagère is bovendien heel makkelijk, er hoeven tenslotte slechts enkele leuke accessoires opgezet te worden om een mooi geheel te krijgen.
Ik kocht de houten etagère jaren geleden eens bij de Action en heb hem zelf zilverkleurig gespoten met spuitverf.
Deze keer staan er allerlei verschillende glaasjes, flesjes en theelichthouders op. Dit is een verzameling van wat ik toevallig nog in de kast had staan. Verschillende vormen en maten maken het een speels geheel.
In enkele glaasjes zijn namaak Lelietjes der dalen (Convallaria majalis) gestoken. Het Lelietjes der dalen wordt ook wel Meiklokje genoemd en is een echte voorjaarsbloem. Door nepbloemen te gebruiken, blijft het geheel lang houdbaar, zonder dat er steeds bloemen ververst hoeven te worden. Natuurlijk kunnen er ook gewoon echte bloemen gebruikt worden. De kleine Lelietjes der dalen zijn zulke lieflijke bloemetjes en het verfijnde past helemaal bij de etagère en de kleine glaasjes er op. Ook het frisse wit met groen past mooi bij de zilverkleurige etagère, het glas en de overige materialen.
Verder zijn er nog wat zijden rozenblaadjes, een houten hart en stukken palmblad bootjes bij gelegd om het geheel wat aan te kleden en op te vullen.   
Gebruikte materialen

  • Etagère (zilverkleurig), hiervoor kan in principe elke etagère gebruikt worden
  • Verschillende glaasjes, flesjes, potjes en theelichthouders (van glas en metaal)
  • Lelietjes der dalen van plastic/zijde
  • Bootje van gedroogd palmblad 
  • Zijden rozenblaadjes

Werkwijze

Ook deze etagère is weer super simpel om te maken: een kwestie van alles op de etagère zetten. Hierbij is het belangrijk om het nonchalant neergezet uit te laten zien, maar toch te letten op een mooie, evenwichtige verdeling van vormen, hoogtes en materialen. Wanneer de glaasjes eenmaal goed staan, worden de Lelietjes de dalen op maat geknipt en in de glaasjes gezet. Tot slot wordt de etagère verder opgevuld met het in reepjes geknipte palmblad en worden de rozenblaadjes er speels overheen gestrooid.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten