dinsdag 7 februari 2017

Carnavals krans

Rood, geel en groen is de kleur van Carnaval!


Het Zuiden is onderhand al weer (in meer of mindere mate) in de carnavalsstemming... Rood, geel en groen zijn dé carnavalskleuren. Deze krans is een leuke carnavalsdecoratie voor aan het raam. Het ziet er vrolijk uit en brengt meteen wat stemming in huis en in de straat!


Carnaval wordt tegenwoordig niet alleen gevierd, maar er wordt ook steeds meer in en om huis versierd met echte carnavalsdecoratie. Hoewel ik zelf niet (meer) zo'n fanatieke carnavalist ben, vind ik het wel leuk om het thuis wat te versieren. Zeker aan de voordeur of voor het raam is carnavalsdecoratie leuk, omdat er zo een gezellige sfeer ontstaat in de straat, vooral als meerdere buren óók versieren.
Traditioneel zijn rood, geel en groen natuurlijk de carnavalskleuren, maar voor iemand die geen carnaval kent of viert, kan deze krans net zo goed door gaan voor een vrolijke feestkrans.
Natuurlijk zijn ook andere kleurencombinaties mogelijk, door typische carnavalsattributen en -accessoires te gebruiken, zoals clowns, maskers, slingers, ballonnen of een tamboerijn, krijgt de decoratie toch een echt carnavalsgevoel.Beschrijving

De groene krans van samengebonden (nep) gras/stro vormt de basis. Deze krans had ik nog liggen en al eerder gebruikt als decoratie (zie Frisse zomerkrans). De vrolijke, groene kleur oogt sowieso lekker fris, maar past natuurlijk perfect bij het carnavalsthema.
De krans is eenvoudig versierd met carnavalsaccessoires. Eigenlijk kan alles wat rood, geel en/of groen is gebruikt worden, net als feestartikelen zoals slingers of ballonnen.
Doordat de accessoires niet op de krans gelijmd zijn, kunnen ze na de carnaval makkelijk verwijderd worden en kan de krans opnieuw gebruikt worden.
Deze krans heeft duidelijk één "mooie" kant, de kant met de pompons, die naar buiten wijst (voor de foto's heb ik de krans even omgedraaid, naar binnen). Natuurlijk kan er ook aan beide kanten wat meer versiering worden aangebracht, maar hier hangen de gordijnen er toch voor en zie je er weinig van, dus mij ging het vooral om de straatkant.

Gebruikte materialen
  • Groene gras krans (eigenlijk kan elke krans als basis gebruikt worden)  
  • Rood-geel-groen lint
  • Een rode, gele en groene pompon
  • Papieren slingers (serpentines)
  • Rode, gele en groene mini ballonnen (wat kleiner en bijzonder geschikt voor decoratie)  


Werkwijze

Deze krans is heel makkelijk te maken. Het lint wordt om de krans gewikkeld en als het lang genoeg is, kan er boven een lus gemaakt worden om de krans op te hangen. Dit kan echter ook met gewoon touw of wikkeldraad.
De pompons zijn met ijzerdraad in een groepje onderaan de krans bevestigd. Vervolgens zijn de serpentines uitgerold en de uiteindes met een schaar extra gekruld. Deze zijn speels over/door de krans gehangen.
Naderhand heb ik er nog een slinger van ballonnen aan gehangen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten