zaterdag 28 januari 2017

Polscorsage

Bloemensieraad


Een polscorsage met bloemen blijft een ideale combinatie van lichaamsversiering, sieraad en bloemen. Net wat eleganter dan een "gewone" corsage die op de borst gedragen wordt en super feestelijk. Bovendien veel handiger dan een boeketje, want je hebt je handen vrij en de bloemen toch de hele avond bij je. Ideaal voor een bruiloft, gala of bijzonder feest!

Er zijn veel soorten en stijlen polscorsages, eigenlijk is alles mogelijk. Van klassiek tot modern, groot of juist klein en subtiel... aangepast aan de stijl en kleuren van de drager. Een polscorsage kan een alternatief voor een boeket zijn, maar kan ook prima als accessoire gebruikt worden. Een boeket houd je tenslotte niet de hele dag vast, de polscorsage kun je prima blijven dragen. Het kan echter ook een mooie, bijzondere aanvulling zijn op een outfit, in plaats van gewone sieraden.
Natuurlijk kunnen er in dezelfde stijl ook andere "sieraden" gemaakt worden: een haarband of diadeem, haarspeldjes, ketting of riem bijvoorbeeld, helemaal of gedeeltelijk versierd.
Kijk voor meer voorbeelden van polscorsages ook eens op BloemensieraadBonte polscorsages, en Bruidsbloemen.

Beschrijving

Deze polscorsage is vrij modern gemaakt, met een basis van draad. De bloemen en kraaltjes zijn er speels op verwerkt, waardoor de corsage toch goed gevuld is, maar de decoratieve draad toch ook nog zichtbaar is.
Het wit met groen oogt fris en neutraal, het past bij veel outfits en kleuren en is niet te opvallend, waardoor het heel chique en subtiel oogt. De combinatie van bloemen en materialen geven deze corsage een romantische en verfijnde uitstraling.
De vorm en grootte van de corsage kan worden aangepast aan de wensen van de drager, maar ook aan het postuur. Deze corsage is niet te groot, zodat het praktisch is om hem te dragen, maar wel groot genoeg om op te vallen aan de arm.


Gebruikte materialen

Voor de basis:
  • Zilverkleurige aluminium draad
  • Strookjes witte vezeldoek (lint)
  • Berengras
  • Parels
  • Wikkeldraad
  • Lint
Voor de versiering:
  • Orchideeën bloemen (Phalaenopsis)
  • Zuidewind lelie (Ornitogalum thyrsoides)
  • Groene mini-chrysanten knopjes (Santini)
  • Koudlijm
Het is belangrijk dat er bloemen gebruikt worden, die stevig zijn en even zonder water kunnen. Sommige bloemen worden zeer snel slap en "verwelken". De gekozen bloemen blijven zonder water makkelijk een paar dagen mooi op de corsage. Zo kan de corsage al de dag vóór het feest gemaakt worden en blijft op de dag zelf ook mooi.
Om makkelijk te kunnen lijmen, zijn vooral bloemen met een platte bloemkop of juist fijne, kleine materialen nodig. Rozen zijn bijvoorbeeld minder geschikt, omdat deze nogal hoog uitsteken wanneer ze met de onderkant van de bloem op de corsage gelijmd worden.

Werkwijze

De basis van de polscorsage is gemaakt van aluminium draad, die hiervoor gedraaid, gewikkeld en geknoopt is. Zo wordt het frame stevig en het ziet er tevens leuk uit. De gewenste vorm en grootte wordt zo gemaakt. Het frame moet aansluiten en gevormd worden naar de arm en hand, hoewel het natuurlijk niet te stak moet zitten. Aan de binnenkant moet een beetje ruimte over blijven, om de corsage naderhand strak aan te trekken. Iets te klein is beter dan te groot, wanneer de twee uiteindes elkaar raken of zelf overlappen, kan de corsage niet meer strakker. Een te losse corsage blijft niet goed zitten en dan verschuift en verdraaid tijdens het dragen. Aan de beide uiteindes wordt een lusje van draad gemaakt, zodat hier naderhand het lint doorheen kan worden gehaald om de corsage vast te knopen.
Als het draadframe klaar is, wordt er strookjes vezeldoek en berengras door heen geweven. Vervolgens worden er parels wat versprongen speels verdeeld op wikkeldraad vastgezet, zodat er een parelsnoer ontstaat. Het parelsnoer wordt dan ook door het frame geweven, de parels zijn dan speels verdeeld.
Dan kunnen de bloemen worden aangebracht. De bloemen worden zeer kort, vlak onder de bloemkop, afgesneden en dan met koudlijm op het frame gelijmd. Eerst de grote orchideeën bloemen, zodat deze mooi verdeeld kunnen worden. Dan opvullen met santini knopjes en open gebloeide zuidewind lelie bloemetjes. Tot slot kunnen er nog wat dichte zuidewindlelie bloemetjes er tussen gelijmd worden. Het frame mag nog wat zichtbaar blijven.
Wanneer de corsage klaar is, kan het lint door de lusjes gehaald worden. De corsage wordt om de pols gedaan en het lint strak aangetrokken en geknoopt, zodat de corsage stevig vast zit. De slierten lint kunnen tot een strik geknoopt worden, of kort afgeknipt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten