donderdag 19 januari 2017

Plankje met plantje

Mini Kalanchoë


Een mini plantje past overal wel en met een paar leuke accessoires heb je snel en makkelijk iets moois gemaakt om neer te zetten. Op tafel, op een bijzettafeltje, op de vensterbank of op het toilet... zo'n klein plantje fleurt elk hoekje of plekje op!


Nadat ik pas geleden al een grotere Kalanchoë kreeg, die nu hier in de kamer staat (zie Kalanchoë (kerstboom er uit, plantje er in)), kocht ik deze mini Kalanchoë om een restant bedrag van een cadeaubon op te maken. Niet duur, wel heel leuk en je kunt er, ondanks dat het maar een klein plantje is, heel veel mee.

Mini Plantjes 

Van veel "gewone" kamerplanten zijn tegenwoordig ook mini varianten, zoals deze Kalanchoë, maar ook bijvoorbeeld mini Orchideeën, vetplantjes of potroosjes. Hartstikke leuk en je kunt ze heel veelzijdig gebruiken. Omdat de plantjes maar klein zijn, zijn ze niet zo geschikt om alleen in een potje neer te zetten, ze maken dan wel erg weinig uit. Des te leuker zijn ze om te combineren met andere accessoires, zodat het mini plantje onderdeel van een groter geheel wordt en omdat je vaak eindeloos kunt combineren zijn er zo veel mogelijkheden. Een mini plantje geeft juist wat groen en eventueel bloemen aan een decoratie, zo zit er toch wat kleur en levends in en door het formaat past het altijd, zonder te overheersen.

Beschrijving

Soms kan eenvoudig heel leuk zijn, zoals hier. De mini Kalanchoë staat in een klein glazen potje. Het houten plankje, een dwarsdoorsnede van berkenhout met de schors er nog aan, oogt heel natuurlijk en robuust en is een perfecte ondergrond. Doordat het plantje op het plankje staat, maakt het al veel meer uit en hoewel het heel simpel is, ziet het er toch decoratief uit.
Omdat het plankje zelf niet groot is, past dit goed bij het formaat van het plantje en het geheel kan makkelijk ergens neergezet worden waar niet zo veel ruimte is, zoals op het toilet. Het zilveren hartje past er leuk bij en dan is het plankje ook al genoeg gevuld.  


Verzorging

De verzorging van mini plantjes is eigenlijk hetzelfde als de verzorging van de grotere versie. Voor de Kalanchoë is dat veel licht en niet te veel water, het is tenslotte een vetplant. Omdat de mini plantjes echter ook maar een kleine pot en dus kleine kluit aarde hebben, zal er wel minder vocht vastgehouden worden, waardoor wat vaker water geven nodig kan zijn. Controleer de potgrond daarom regelmatig: is deze nog vochtig, dan geen water geven en is de aarde nat, een klein scheutje geven. Beter vaker een klein scheutje, dan één keer (te) veel!    


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten