zaterdag 7 januari 2017

Houten kandelaars

Robuust en gezellig


Deze houten kandelaars waren een kerstcadeau. Super leuk en vooral helemaal passend hier in huis qua kleur, materiaal en stijl. Mooie kandelaars zijn functioneel én decoratief en er zijn ontzettend veel mogelijkheden om ze neer te zetten of te combineren.


Kandelaars zijn niet alleen handig om kaarsen in te zetten, wat weer voor gezelligheid zorgt, mooie exemplaren zijn leuke woonaccessoires op zich, zelfs als de kaarsjes niet branden. Houten kandelaars zijn nu helemaal hip en verkrijgbaar in vele maten en vormen. Strak, of juist sierlijk krullend, of bewerkt. Decoratie

Kandelaars zijn goede basis accessoires, met veel mogelijkheden. Zelf vind ik één kandelaar niet zo leuk, het oogt een beetje verloren, dus ze moeten minstens met twee (of drie) staan. Dezelfde kandelaars met dezelfde kaarsen zorgen voor een rustig en samenhangend geheel. Het kan echter ook leuk zijn om juist voor wat subtiel onderscheid te zorgen: verschillende vormen en maten, maar dan wel in dezelfde kleur bijvoorbeeld, of dezelfde kandelaar in meerdere kleuren.
Dan zijn er zo veel mogelijkheden om ze neer te zetten: naast elkaar, op één lijn met wat meer ruimte er tussen, in een groepje... Ze passen ook overal: op een lange tafel, op de salontafel, op de vensterbank, op een kast of dressoir...
Kandelaars kunnen ook prima gecombineerd worden met andere accessoires, zodat ze onderdeel uitmaken van een groter geheel. Op een onderbord of schaal bijvoorbeeld, samen met een plantje, beeldje, stenen, bloemen, of wat er net leuk bij past.
Om het af te maken moeten er natuurlijk kaarsen op staan. Op deze kandelaars staan gladde, witte kaarsen. Dit oogt rustig en strak. Gekleurde kaarsen of rustieke kaarsen staan ook mooi. Door bewerkte kaarsen te kiezen, wordt de kaars zelf ook meer decoratief en in het oog springend. De kaarsen kunnen ook vervangen worden door theelichthouders. Dit ziet mooi uit en geeft bovendien minder risico op druipend kaarsenvet. Dit deed ik eerder bij deze kandelaars: Kandelaars en hout.


2 opmerkingen:

  1. Staat leuk! Heb je er nog iets aan bewerkt of waren ze al zo? Goed weekend, groetjes, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! De kandelaars waren al zo, een echte robuuste uitstraling. Fijne week nog, groetjes Ellen

      Verwijderen