woensdag 25 januari 2017

Tafelstukjes

Feestelijke tafels


Een bloemstukje zorgt voor een feestelijke aankleding van de tafel. Voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft, jubileum of bijzonder diner, staat dit niet alleen heel chique, maar het zorgt meteen voor wat fleurigheid. Iedere tafel kan wel een versiering gebruiken: een (lange) diner tafel, kleinere tafels die in groepjes staan, sta tafels of de tafel waar het buffet op komt te staan... Het ziet er allemaal net wat mooier en feestelijker uit.


Een mooi tafellaken, eventueel met een loper, zorgt voor een mooie en chique aankleding basis. Feestelijk wordt het echter pas echt met een versiering. Dat kan een eenvoudig theelichtje of een losse bloem in een glaasje zijn, maar een bloemstukje is toch wel wat specialer. Zo'n tafelstukje kan eenvoudig zijn, of wat uitgebreider, het formaat en de vorm aangepast aan de tafel waar het op komt te staan en waar deze voor gebruikt wordt. Kleuren kunnen aangepast worden aan de thema kleuren van het feest e/of van overige decoratie. Het staat heel mooi als er op meerdere tafels dezelfde stukjes staan, waardoor het allemaal één geheel vormt.
Deze bloemstukjes maakte ik al weer een hele tijd geleden (in de zomer), maar komen nu pas op de blog te staan.

Beschrijving

Deze tafelstukjes zijn ideaal om op kleinere ronde tafels neer te zetten. Ze zijn niet te groot en rond geschikt, dus van alle kanten mooi. Deze stukjes zijn gemaakt in de kleuren wit groen en lila. De bloemen zijn gegroepeerd verwerkt, waardoor het bloemstuk er modern en strak uit ziet. Ze zijn eenvoudig te maken, met niet heel veel materialen, maar zien er wel heel feestelijk uit. Natuurlijk staat er op iedere tafel een zelfde stukje. Gebruikte materialen

  • Witte roos ('Avelanche')
  • Groene hortensia (Hydrangea macrophylla)
  • Paarse kogeldistel (Echinops ritro)
  • Moby Dick (Ascplepia physocarpa 'Moby Dick')
  • Klimop blad (Hedera helix)
  • Aspidistra blad
  • Schaaltje met steekschuim (Oasis) Deze schaaltjes zijn perfect voor kleine (ronde) bloemstukjes en de kleine steekschuim rondjes passen er precies in, zodat ze vast geklemd zitten. 

Werkwijze

Er is eerst een rand van klimop blad gemaakt onder langs het schaaltje, zodat dit bedekt is. Het klimopblad is hiervoor op draad gezet. Vervolgens is er een gevouwen aspidistra blad in het midden gestoken (kijk voor meer uitleg hierover op Gevouwen aspidistra blad). Het gevouwen blad zorgt voor vulling, waardoor er minder materialen nodig zijn en vormt bovendien een soort scheiding voor de verschillende groepen van bloemen, zodat deze mooi uitkomen.
De rozen zijn kort verwerkt in een groepje van drie, deze zijn in het hart van het blad gestoken. Een plukje hortensia, ook op draad gezet, is aan de andere kant van het blad gestoken. De moby dick is met een kram vastgezet en de kogeldistels in een groepje er langs gestoken.
Het blad is bespoten met bladglans, zodat de bladeren een mooie glans krijgen, wat het extra feestelijk maakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten