woensdag 6 maart 2019

De ideale bijzettafel

Een dienblad met standaard


Naast de grote, functionele meubels, zoals salontafel, TV meubel of dressoir is er meestal nog wel wat ruimte over in de kamer voor een bijzettafel. Een leeg, kaal plekje tover je in een handomdraai om in een gezellig hoekje. Bijzettafeltje neerzetten met wat accessoires er op en ineens ziet het er veel knusser uit. Dit dienblad met standaard is veelzijdig, stevig en je kunt er alle kanten mee op. Misschien ook iets voor in jouw woonkamer?
 

Bijzettafel in je interieur

In tegenstelling tot meubels met een duidelijke functie, zoals een eettafel of boekenkast, wordt een bijzettafel decoratief neergezet. Een klein tafeltje, krukje of poef... Bijzettafels zijn er in alle soorten en maten. Sommige exemplaren zijn echte blikvangers op zich. Door hun aparte vorm, het materiaal of de kleur. Wil je dat het bijzettafeltje opvalt, kies je voor contrast. Je kunt echter ook kiezen voor meer neutraal en harmonieus, passend bij de rest van je inrichting. Dan trekt wat óp het tafeltje staat meer de aandacht.   

Door zo'n bijzettafel neer te zetten vul je niet alleen makkelijk een lege plek op, maar je creëert ook wat extra plaats om leuke decoratie neer te zetten. Op de salon- of eetafel staat ook wel wat, maar die moet je ook nog kunnen gebruiken. Bovendien staan deze meubels toch wat centraler in de kamer. Zo'n bijzettafel staat meestal in een hoekje of aan de rand van de kamer, waar wat extra aankleding net voor wat meer sfeer zorgt.   



5 redenen waarom een bijzettafel niet mag ontbreken aan jouw interieur:

  • Een bijzettafel is al decoratief op zich en zorgt tevens voor extra decoratie mogelijkheden, doordat je er van alles op kunt zetten
  • Decoratie (bijvoorbeeld een plant, beeld of accessoires) komt beter tot zijn recht op een bijzettafel, dan wanneer het op de grond staat
  • Lege plekken waar (nog) niks staat zijn snel en effectief opgevuld
  • Soms ook nog functioneel om snel even iets uit handen te zetten, zodat je niet steeds naar de salontafel hoeft te reiken als je net lekker op de bank ligt
  • Voor ieder budget, een leuke bijzettafel hoeft helemaal niet duur te zijn

Dienblad op standaard als bijzettafel

Dit bijzettafeltje kocht ik ooit eens bij Kruidvat. Het was helemaal niet duur, maar het is echt de ideale bijzettafel. Het bestaat uit twee losse onderdelen: de inklapbare standaard en het ronde dienblad dat er op komt. Door de handige anti-slip dopjes aan de bovenkant staat het geheel stevig. Het dienblad ligt goed vast en schuift niet zo snel van de standaard af. Beide onderdelen zijn van mat zwart gelakt metaal.

Het ontwerp is strak en eenvoudig. Daardoor past dit tafeltje in bijna elk interieur, want het ziet er modern uit, maar ook industrieel, of zelfs landelijk. Het is maar net hoe je het combineert en opmaakt. Door de vorm en kleur is dit dienblad op standaard neutraal en niet te opvallend. Je kunt er echt van alles opzetten.   



Decoratie bijzettafel

Eigenlijk kun je bijna alles wel op een bijzettafel zetten. Mits het er op past en stevig staat natuurlijk. Ga je voor iets in de hoogte, zoals een hoge vaas of windlicht? Of liever toch laag? Wat het beste staat, hangt helemaal af van de plek waar het tafeltje staat in je woonkamer en wat direct naast staat. In ieder geval hoeft het niet moeilijk te zijn om jouw bijzettafel te vullen. Accessoires maken het gezellig, dus zet gewoon wat leuks neer. Natuurlijk kun je ook verschillende dingen combineren en er een leuke mix van maken. Hier volgen alvast wat ideetjes:

  • Een kamerplant, zoals de Bonsai
  • Kaarsen, theelichtjes of windlichten (een mix van verschillende soorten is altijd leuk)
  • Vaasje of glaasje met een klein boeketje of een paar losse (drijf)bloemen
  • Hoge vaas (eventueel met lange bloem of grassen)
  • Beeld of ander kunstvoorwerp
  • Fotolijstjes 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten