maandag 18 maart 2019

Feestelijk ingepakt

Cadeauversiering met Orchidee


Wil je goed voor de dag komen op een feestje, zorg dan dat je een persoonlijk cadeau mee neemt. Iets wat past bij degene die het krijgt. Om het helemaal af te maken, verpak je het presentje op een originele manier. Een cadeauversiering maakt een pakje net wat feestelijker en is eigenlijk al een cadeau op zich. Lees hier precies hoe je van een saaie envelop in een handomdraai een vrolijk ingepakt cadeau maakt.

Wie deze blog regelmatig leest, weet zo ondertussen waarschijnlijk wel dat ik van zelfgemaakte cadeautjes en verpakkingen houd. Een gift krijgt zo wat meer betekenis, omdat voor iemand speciaal gemaakt is. Er is tijd, liefde en aandacht aan besteed. En je kunt rekening houden met de smaak van de ontvanger en de gelegenheid, zodat je altijd een persoonlijk cadeau hebt.
Zelfs een standaard, misschien saai ogend envelopje of doosje wordt ineens heel feestelijk. Een kleine moeite, groot effect. Je kunt er vaak gewoon wat restjes voor gebruiken, dus het hoeft ook nog eens niet veel te kosten. Gauw aan de slag dus! 

Feestelijke cadeau verpakking

In de envelop zit een Kruidvat cadeaukaart. Een praktisch cadeau, want de jarige bepaalt zelf wat hij uitzoekt en wanneer. Maar toch ook saai, zo'n plastic kaartje. Om er toch wat van te maken, heb ik de kaart in een neutrale witte envelop gestopt. Zo is het nog enigszins een verrassing en de witte envelop is meteen een goede ondergrond voor verdere versiering.
Met verschillende roze linten, een rieten hartje en zijde Orchidee wordt het ineens een echt cadeau. Door verschillende tinten roze en verschillende materialen te combineren, wordt het spannend en interessant, maar vormen de afzonderlijke onderdelen wel duidelijk één geheel.
De materialen zijn allemaal houdbaar, dus je kunt dit cadeau al ruim van te voren klaar maken en inpakken. Wel zo makkelijk om stress en haast op het laatste moment te voorkomen.  


Cadeauversiering zelf maken

De envelop mooi verpakken en versieren kost echt niet veel tijd. Je hoeft het overigens helemaal niet precies zó te maken. Er is zo veel variatie mogelijk. In kleuren, materialen, accessoires. Voor een heer wil je misschien liever een andere kleur. Of je gebruikt andere materialen die je zelf toevallig nog hebt liggen. De beschrijving gaat over de versiering zoals op de foto, maar geef er gerust je eigen twist aan!

Wat heb je nodig?

  • Licht roze plastic lint (met kant motief)
  • Fel roze kanten lint
  • Lich roze geperste vezeldoek
  • Roze rieten hartje
  • Zijde orchidee, wit-roze
  • Plakband en draad om alles te bevestigen

Werkwijze

 Neem de envelop of het pakje en wikkel het brede (licht-roze) lint er als eerste horizontaal omheen, zodat je een mooi rechte band krijgt. Zet met wat plakband vast. Zorg dat de naad mooi in het midden ligt, zodat deze naderhand weggewerkt wordt met de andere versiering.

Wikkel nu het andere (fel roze) lint in de verticale richting om het pakje. Laat de uiteindes iets langer en knoop het lint in het midden stevig vast. Maak eventueel een strik en laat de punten los hangen.

Neem een klein strookje vezeldoek (ca. 5x3) en plooi dit bij elkaar, zodat aan één kant de onderkant helemaal bij elkaar zit. Zet dit vast met een draadje en bevestig dit met de rest van de draad aan de strik. 

Maak daarna de accessoires, het rieten hart en de bloem, vast met een ijzerdraad. Zorg voor een leuke verdelin.. De knoop van het lint is hierbij steeds het centrale middelpunt. Indien je het moeilijk vind om met een draadje te werken, kun je er ook voor kiezen om alles te lijmen met het lijmpistool. 

Het cadeau is al klaar! Als je dat wilt, kun je het geheel nog in cellofaan inpakken. Dat maakt het niet alleen nog feestelijker, maar beschermt het pakje ook enigszins.
Bijna zonde om het uit te pakken! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten