Naturel kerstkrans met kaars
Mooi hoeft niet moeilijk te zijn. Dat een eenvoudige kerstkrans toch heel sfeervol en bijzonder kan zijn, blijkt nu wel. Helemaal naturel, met natuurlijke materialen en ingetogen kleuren. Het kost weinig tijd, moeite en geld om deze kerstkrans te maken, ideaal zo vlak voor de kerstdagen! Gauw aan de slag dus... Hier lees je precies wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan.
Natuurlijke, ingetogen kerststukken behoren toch wel tot de trend van nu. Ik vind het zelf erg mooi. Lekker basic en naturel. Geen schreeuwerige, uitbundige versieringen, maar wel sfeervol en stijlvol.
En zo vlak voor de kerst is het ook wel handig dat deze krans zó gemaakt is, we hebben het immers al druk genoeg.
Deze krans staat bij ons op een schaal op een standaard. Voordeel is dat het geheel zelf staat en de krans dus niet op een tafel of dressoir staat. Dat scheelt weer ruimte (en steeds moeten wegzetten). Nu staat hij in een verloren hoekje naast de bank. Goed zichtbaar, maar niet in de weg. Heb je niet zo'n standaard? Een bijzettafeltje heeft hetzelfde effect, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon op tafel zetten. Of ophangen (zonder kaars).
Houten kerstkrans
De basis voor deze kerstkrans is een krans van wilgentakken. Kant en klaar gekocht, lekker makkelijk. De takken zorgen voor een mooie naturel, houten kleur. Bovendien zijn deze kransen erg stevig en robuust. Je hoeft hem eigenlijk alleen nog maar wat te versieren en de kerstkrans is al klaar!
Het dennengroen zorgt natuurlijk voor een echt kerstgevoel. Het fijne gipskruid en de kleine accessoires zorgen voor een mooi contrast met de grove wilgentakken. Gipskruid en dennengroen kunnen goed zonder water, deze materialen drogen in. Daarom kunnen ze gewoon in de krans verwerkt worden, zonder water of steekschuim. Ook lekker makkelijk.
Ik heb de krans versierd met witte kerstballetjes, passend bij het gipskruid en houten sterren, die weer naturel ogen. De kleurencombinatie van het hout, kerstgroen en wit maakt deze krans zo natuurlijk en ingetogen. De kaars in het midden zorgt voor wat extra gezelligheid en sfeer. Je kunt natuurlijk zelf kiezen met welke accessoires je de krans versiert.
Lijmen of leggen
Ga je de krans versieren, dan kun je de versiering los neerleggen of vast lijmen. Gelijmd wordt het een echt geheel, veel steviger en stabieler. Dan hoeft je niet steeds alles opnieuw er in/op te leggen. Wil je deze krans buiten gebruiken of ophangen, is dat sowieso aan te bevelen. Lijmen kan overigens gewoon met het lijmpistool.
Ik heb er voor gekozen om niks te lijmen. Niet alleen is de krans dan nog sneller klaar, naderhand kun je de materialen ook heel makkelijk weer verwijderen (en hergebruiken). Hoewel je de harde lijm naderhand ook nog wel kunt verwijderen, kost dat iets meer moeite en kunnen fijne materialen kapot gaan. Aangezien de krans bij ons toch veilig in een hoekje staat en er niemand aan komt, ging ik voor makkelijk en heb de versieringen gewoon tussen de takken geklemd en er op gelegd.
Deze kerstkrans zelf maken
Ga je deze kerstkrans thuis maken, dan kun je meteen met het leukste gedeelte beginnen: het versieren. De basis krans is immers al klaar. Maak er wat leuks van!
Benodigdheden
- Krans van wilgentakken (o.a. Action, Intratuin, Stox)
- Dennengroen (Nobilis)
- Gipskruid (wit)
- Mini kerstballetjes
- Houten sterren
- Schaal als ondergrond
- Kaars (ik heb een windlichtkaars gebruikt, waar je gewoon een theelichtje in brandt)
Werkwijze
- Knip alle nobilis takjes klein, zodat je alleen enkele stukjes/takjes overhoudt
- Plaats de dennentakjes tussen de wilgentakken, volg hierbij de vorm van de takken
- Eventueel kun je de takjes vastzetten met een drupje lijm, of je klemt de uiteindes vast tussen de takken
- Knip het gipskruid klein en maak kleine toefjes
- Steek de toefjes gipskuid tussen de takken (eventueel lijmen)
- Verdeel nu de kerstballetjes en sterren over de krans (en lijm deze vast, indien nodig)
- Plaats de krans op een schaal en zet de kaars in het midden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten