vrijdag 10 maart 2017

Robuuste krans

Wilgentakken, hartjes en Yucca bloemen


Een krans is altijd leuk en kan veelzijdig gebruikt worden: binnen of buiten, plat liggend, rechtop staand of hangend. Deze robuuste krans van wilgentakken is eenvoudig maar mooi versierd met foam bloemen en hartjes. Hij hangt hier nu mooi aan het raam, maar hij zou ook prima buiten (bijvoorbeeld aan of bij de voordeur) kunnen.


Op de vensterbank staan nu al de Staande takken, die ik eerder maakte en deze krans past daar prima bij qua materialen, kleuren en stijl. De krans oogt, net als de grillige takken, robuust door de grove gevlochten wilgentakken en ook de grote Yucca bloemen van foam en grote, rieten harten zijn duidelijk aanwezig. Door de krans er nog bij te hangen, is het raam nog wat meer gevuld, van boven tot onder. Aangezien wij een nogal groot raam hebben aan de voorkant van het huis, is het wel mooi als er wat meer staat of hangt dan alleen onderlangs iets op de vensterbank. Dat ziet er anders toch gauw wat verloren uit en er blijft dan veel ruimte "kaal".
De krans kan ook prima buiten hangen, aangezien er stevige en vooral houdbare materialen gebruikt zijn. Na een langere tijd buiten kan de krans hoogstens wat verweren door het weer, maar dat is niet zo erg en past er eigenlijk wel bij.
De krans is nu aan beide kanten versierd, zodat hij van binnen én van buiten mooi uit ziet. Als hij tegen de voordeur of muur hangt, hoeft er natuurlijk maar één kant versierd te worden.
Beschrijving

De krans van gevlochten wilgentakken oogt robuust en de grote Yucca bloemen passen goed bij de grovere krans. Te kleine en fijne materialen maken niet alleen niks uit op deze krans omdat ze er in weg vallen, maar zijn bovendien niet goed zichtbaar vanaf een afstand buiten, waardoor het geheel niet echt tot zijn recht komt.
De bloemen zijn van foam, waardoor ze niet alleen lang houdbaar zijn, maar ook nog eens makkelijk te verwerken doordat ze buigzaam zijn en ze zo in gewenste positie en model gevormd kunnen worden. De Yucca bloemen zijn gelijkmatig verdeeld over de krans, dit ziet er rustig uit en de bloemen komen afzonderlijk mooi uit. Het kan ook leuk staan om ze juist in groepjes te verwerken (zoals bij deze Frisse zomerkrans) of alleen aan de onderkant bloemen te plaatsen.
De rieten harten hangen onder aan de krans als extra versiering en zorgen voor wat meer volume (lengte) om het grote raam nog wat meer te vullen. De versierde krans kan echter ook prima zonder de harten worden opgehangen.
De kleurencombinatie van de naturel takken met wit is niet alleen mooi en tijdloos, maar geeft de krans een moderne en toch ook warme, landelijke uitstraling.  


Gebruikte materialen

  • Krans van gevlochten wilgen takken (Action
  • Witte foam Yucca bloemen (Action)
  • Wit metalen hart (Action)
  • Rieten harten wit en naturel (Action, Xenos)
  • Naturel bruin touw Werkwijze

Eerst is de gewenste lengte touw boven aan de krans bevestigd om de krans naderhand op te hangen. Het metalen hart is met touw aan de binnenkant van de krans bevestigd, zó dat het hart mooi in het midden van de opening van de krans komt te hangen.
De foam Yucca bloemen zijn gelijk verdeeld over de krans en aangezien deze bloemen een ijzerdraad in hun met foam beklede stengel hebben, kan de stengel makkelijk om de wilgentakken gebogen worden, om de bloemen vast te klemmen. De bloemen moeten stevig vast zitten, zodat deze niet verschuiven of los gaan. Als de bloemen eenmaal op de krans zitten, kunnen deze een beetje gebogen worden, zodat deze mooi open staan en goed op de krans passen.
Tot slot wordt er een touw aan de rieten harten gemaakt en worden deze op verschillende lengte onder aan de krans bevestigd.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten