donderdag 16 maart 2017

Cadeau versiering

Vrolijke envelop


Afgelopen weekenf vierden we weer een feestje, dus was het tijd om nog eens een leuke cadeauversiering te maken. In de envelop zit een cadeaubon en met een leuke versiering ziet die er meteen een stuk feestelijker uit, een ├ęcht cadeau.


Een cadeauversiering is eigenlijk heel simpel en makkelijk te maken. Er kan van alles gebruikt worden, zoals stofje, lintjes, bloemen, houten figuren en andere accessoires. Meestal gebruik ik wat ik nog toevallig in huis heb, restjes van bijvoorbeeld stof of lint zijn heel geschikt om hiervoor te gebruiken. Een cadeauversiering hoeft helemaal niet groot of uitgebreid, dat kan natuurlijk wel, maar een mooie strik met wat accessoires is vaak al genoeg om het er leuk uit te laten zien.


  

Beschrijving

De cadeauversiering heeft met het groen en wit een frisse, vrolijke kleurencombinatie, die het eigenlijk altijd goed doet. Als basis is er een strookje vilt en verschillende soorten lint gebruikt. Het lint is een een strik geknoopt, wat op zich al feestelijk uitziet. De strik is centraal en er zijn verschillende accessoires om heen geknoopt, die de versiering net wat extra's geven. De houten bloemetjes en het keramiek hart passen er goed bij en maken het helemaal geheel af.

Gebruikte materialen

  • Wit papier
  • Strookje groen vilt
  • Groen en groen-wit lint
  • Houten bloemen groen en wit
  • Keramiek hart
  • Beklede ijzerdraad, dit ziet er leuk uit en handig omdat het in gewenste vorm en positie gebogen kan worden)


Werkwijze

De bedrukte envelop is eerst in wit papier ingepakt, zodat die een effen witte ondergrond vormt en de versiering mooi tot zijn recht komt. Daarna is het vilt op maat geknipt, om de envelop gewikkeld en aan de achterkant vastgezet met een klein draadje. Het lint is over het vilt geknoopt, waarbij het smallere lint over het bredere valt en beide goed zichtbaar zijn. In het midden is een stevige strik geknoopt. Tot slot zijn de accessoires met het beklede ijzerdraad lint aan de strik bevestigd. Door de ijzerdraad kan dit lint in speelse vormen gebogen worden, waardoor het niet alleen leuk uitziet, maar de bloemetjes ook iets van de stof af komen en wat omhoog staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten