dinsdag 21 maart 2017

Cadeau corsage

Zoet, roze cadeautje


Deze suikerzoete roze corsage van draad is heel modern en maakt van ieder pakje een echt cadeau. De envelop waar de corsage op zit, ziet er ineens een stuk feestelijker uit!
De moderne cadeau corsage is gemaakt van draad. Met aluminium draad is een soort frame gemaakt, een makkelijke basis voor cadeaucorsages. die in elke gewenste vorm en grootte gemaakt kan worden. Het draad frame van felgekleurde aluminium draad ziet er op zich al apart uit en wordt vervolgens versierd met leuke accessoires. zoals lint, pitriet, stukjes stof, parels en/of bloemetje. Ook is het mogelijk om verse materialen, zoals gras of bloemen te gebruiken, er is ontzettend veel variatie mogelijk. Er zijn niet veel materialen nodig en het ziet er al gauw heel apart uit. Kijk ook eens naar Huwelijkscadeau of Cadeau corsages, voor meer voorbeelden van cadeaucorsages met een draadframe.

Beschrijving

Deze cadeaucorsage is helemaal roze. Door de verschillende tinten roze is er wat contrast, waardoor de afzonderlijke onderdelen wel goed uitkomen. Als alles in één tint is, vallen de onderdelen een beetje weg in het geheel. De combinatie van zacht en fel roze maakt de corsage zowel lief als stoer.
Het draadframe is gemaakt van felroze aluminiumdraad en hier is pitriet door heen geweven. De corsage is versierd met roze parels en zacht roze foam roosjes. Met een lintje kan de corsage om een envelop of pakje bevestigd worden.

Gebruikte materialen

  • Fel roze aluminium draad
  • Roze pitriet
  • Roze wikkeldraad
  • Roze parels
  • Roze lint
  • Zacht roze foam roosjes (Action)

Werkwijze

De aluminium draad wordt gebogen, gewikkeld en geknoopt tot een speels ogend, maar stevig frame. Eigenlijk kan iedere gewenste vorm en grootte gemaakt worden, maar dit is ook afhankelijk van de grootte van het cadeau. Aan beide kanten wordt met de draad een klein lusje gemaakt, om naderhand het lint doorheen te kunnen doen om de corsage te bevestigen. Daarna wordt het pitriet en lint door de draad geweven.
De parels worden op wikkeldraad vastgezet, zodat er een parelsnoer ontstaat. Het parelsnoer wordt vervolgens door het draadframe geweven en vastgezet, zodat parels speels over corsage verdeeld worden.
De foam roosjes hadden al een dun ijzerdraadje als stengel, waarmee ze makkelijk aan het draadframe bevestigd kunnen worden, ze kunnen echter ook met lijmpistool vast gelijmd worden. 
Tot slot wordt het lint door de lusjes gehaald en de corsage om de envelop gebonden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten