maandag 28 juli 2014

Polscorsages

Bonte polscorsagesEen polscorsage is eigenlijk een bloemversiering en sieraad in één. Ideaal voor vele gelegenheden: een bruiloft, een (eindexamen) gala of gewoon een feestje. Het voordeel van de polscorsage is dat je niet, zoals met een gewoon boeketje, de hele tijd met iets in je handen staat. De polscorsage zit om de pols gebonden en je hebt je handen vrij en kunt gewoon bewegen.

Er zijn vele soorten, maten en modellen polscorsages te bedenken, afhankelijk van de gelegenheid, de persoon en de mate waarin de corsage moet opvallen. Een uitbundige corsage geeft een heel ander effect dan een subtiele versiering... Ook de kleur en het gebruik van bloemen is bepalend.
Daarnaast kan een "klassieke" of meer moderne uitstraling aan de corsage gegeven worden, door de opbouw en de keuze van materialen. 


Deze twee corsages zijn "klassieke" polscorsages, zowel in de techniek (opbouw) als in het materiaalgebruik. De corsages zijn opgebouwd door een basis te maken van draad, die bekleed is met stof (vilt). Ook lint is geschikt om het draadframe mee te bekleden. Een corsage heeft een recht frame, de andere heeft een driehoekig frame, waardoor de corsage iets over de hand uitloopt voor een sierlijk effect.
Vervolgens zijn hier bloemen en plukjes groen op gelijmd met koudlijm. Een traditionele polscorsage is helemaal "gevuld" met bloemen en groen.
Voor deze corsages zijn bonte kleuren gebruikt: geel, (fel) roze en rood. Hierdoor krijgen de polscorsages een vrolijke uitstraling. Aangezien deze corsages een paar maanden geleden gemaakt zijn, is er gebruik gemaakt van typische voorjaarsbloemen, zoals Ranonkel en Anemonen. Voor ieder seizoen zijn wel geschikte bloemen te vinden voor een polscorsage.  Voor deze polscorsages zijn de volgende bloemen gebruikt:
 • Fel roze Anemoon (Anemone coronaria)
 • Gele Ranonkel (Ranunculus asiaticus)
 • Fel rode Hypericum (Hypericum androsaenum 'Classic Flair')
 • Fel roze Santini (Chrysanthemum santini)
 • Gele Santini (Chrysanthemum santini)
 • Asparagus plukjes (Asparagus setaceus)
 • Leder varen blad (Arachniodes adiantiformis)


2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleurencombinatie, dat is de perfecte zomercorsage!
  Nog een heel fijn weekend,
  groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! De kleurtjes maken het inderdaad een bont en vrolijk geheel!
   Groetjes Ellen

   Verwijderen