maandag 14 juli 2014

Boeddha met Orchidee

Boeddha met een Vanda


Dit mooie Boeddha beeld kreeg ik afgelopen weekend cadeau, van een lieve vriendin die op visite kwam. Eigenlijk was hij bedoeld om in de tuin te zetten, maar ik vind hem daar eigenlijk te mooi voor, dus hij staat nu binnen in de woonkamer.
De Boeddha is van (massieve) steen (gegoten beton). Hij is naturel, dus grijs gekleurd met hier en daar wat witte accenten. Natuurlijk zou het ook mogelijk zijn om hem een kleurtje te geven met spuitverf, maar aangezien het grijs heel goed bij mijn interieur past, laat ik hem zo.


In zijn schoot heeft deze Boeddha een Orchidee, een Vanda. De Vanda is een heel aparte Orchidee, met zijn fel paars-blauwe kleur lijkt hij wel geverfd! In de natuur komen Vanda's voornamelijk in het Verre Oosten voor: in de Hymalaya, India en delen van China. Daarom past deze Oosterse Orchidee ook zo goed bij de Boeddha, eveneens een typisch Oosters symbool. In het regenwoud groeien Vanda's hoog in de bomen, zij zetten hun wortels vast op de boom en voeden zich met regen en dauw. Hoewel er ondertussen verschillende (gekweekte) kleurvariaties zijn, is de blauw-paarse de meest bekende en meest typisch variant. 


Het Boeddha beeld is tegenwoordig heel populair als decoratie. Een Boeddha beeld is bedoeld om Boeddha en de Boeddha in zichzelf te eren. Een gekregen Boeddha zou geluk brengen, wellicht is een Boeddha beeld daarom een populair cadeau. Er zijn verschillende soorten Boeddha's: Boeddha's in meditatiezit, de bekende dikbuikige Boeddha's, lachende Boeddha's. Kijk voor meer informatie ook eens op: http://www.boeddhabeelden.com/ of http://www.deboeddhaspecialist.nl/  


Deze Boeddha heeft in zijn schoot een bolglaasje met een elastieken dopje met een gaatje erin. Het bolglaasje wordt met water gevuld en het dopje er op gedaan. De steel van een bloem kan dan door het gaatje gestoken worden, waardoor de bloem er stevig in geklemd zit en dus goed blijft zitten en bovendien geen water kan lekken. Zo kan er makkelijk een snijbloem gebruikt worden als decoratie, zoals hier de Vanda Orchidee. Vanwege de Oosterse associatie zijn Orchidee├źn heel passend, een witte Phalaenopsis zou later ook mooi staan. Er kunnen echter ook andere bloemen gebruikt worden, zoals (witte) Gerbera's of een Roosje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten