zaterdag 26 juli 2014

Accubak

Accubak met Luffa decoratie


Een accubak is heel veelzijdig. Hij staat mooi in het midden van een tafel, maar ook langs een muur of voor het raam past hij prima. Doordat het glas doorzichtig is, kun je de accubak goed gebruiken om de decoratie er ín te verwerken. Zo krijg je een strak en solide geheel.


Het werd nog eens tijd voor wat anders op de salontafel, dus ik ging weer tussen de voorraad vazen, schalen en potten en andere decoratie op zoek naar nieuwe inspiratie.
Uiteindelijk heb ik deze glazen accubak gekozen, omdat ik die al een tijdje niet meer gebruikt had (dan lijkt het weer eens iets "nieuws") en bovendien is deze lekker compact en stevig, wat wel zo makkelijk is op de salontafel. Zo staat er toch wat decoratie op, zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt of je steeds moet oppassen dat het niet omvalt.


Omdat de accubak zelf van dik glas is, is deze niet alleen stevig maar ook best zwaar. De accubak heeft met zijn rechthoekige vorm een zeer strak uiterlijk, dus wilde ik de decoratie deze keer ook strak houden en niet te "rommelig".
In de accubak zitten twee verschillende lagen decoratie steentjes: fijne zilveren granulaat en grovere groene steentjes. Door met verschillende grootte, textuur en kleuren te werken ontstaan duidelijke, strakke lagen. Dit geeft een leuk effect. Om de lagen mooi strak en gescheiden te houden, is het belangrijk om eerst de kleinste/fijnste soort te gebruiken en de grotere/grovere daar bovenop, zodat de verschillende soorten niet doorlopen of mengen. De siersteentjes zijn o.a. te koop bij de Xenos of Intratuin in verschillende soorten en kleuren.Op de lagen steentjes staan vier gedroogde, groene Luffa vruchten. Deze zijn kant en klaar in verschillende kleuren verkrijgbaar (bij bloemist of bijvoorbeeld deze webshop: Kruidje roer me niet webshop). De Luffa is een komkommerachtige plant, die sponsachtige vruchten draagt. Wanneer deze vruchten gedroogd zijn, geeft deze sponsachtige structuur een mooi uiterlijk. Soms worden deze gedroogde vruchten ook als was spons gebruikt. De gekleurde varianten zijn echter ideaal als decoratie.
Er passen precies vier vruchten op een rij in de accubak, wat goed past bij de strakke lijn van de accubak. Verder heb ik er, behalve een paar losse wit-groene, zijden rozen blaadjes, bewust niet te veel decoratie bij gevoegd, om de eenvoudige, strakke lijnen juist te benadrukken.
Het voordeel van een decostuk als deze, is dat alle materialen droog zijn. Het stuk is dus lang houdbaar en heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer het lang genoeg gestaan heeft, kan het zo worden weggezet en bewaard worden (om later nog eens te gebruiken) of juist uit elkaar gehaald worden, waarna de afzonderlijke deco materialen hergebruikt kunnen worden.

     

1 opmerking:

  1. Altijd leuk om weer eens iets terug naar boven te halen wat je al een tijdje niet hebt gebruikt, dat geeft idd weer een 'nieuw' gevoel. Heel mooi gedaan, die Luffa vruchten kende ik niet, die zijn wel heel speciaal, knap in combinatie met de stenen, een prachtig resultaat!
    Nog een fijne zondag,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen