donderdag 24 juli 2014

Blauw dienblad

Dienblad met kaarsjes voor in de tuin 


In de zomer is het heerlijk om lekker lang in de tuin te zitten, het is lekker warm en lang licht. In de avond een paar tuinlampjes en kaarsjes aan en het ziet er meteen gezellig en sfeervol uit! Ook overdag maken accessoires de tuin net wat gezelliger, als een verlengstuk van de woonkamer!
Op de tuintafel stond eerst de etagère met blauwe kaarsjes, theelichtjes en decoratie (zie ook Blauwe etagère). Dit was op zich een leuk geheel, maar het nadeel van de houten etagère met twee verdiepingen was, dat de kaarsje niet konden branden. Vooral de kaarsjes op de onderste laag, durfde ik niet goed aan te steken, bang dat de bovenste laag van de etagère te warm zou worden, brandplekken zou krijgen of zelfs vlam zou vatten. Aangezien het op de lange zomeravonden 's avonds in de tuin toch wel leuk en gezellig is om een kaarsje aan te steken, besloot ik de decoratie te veranderen.


Op een groot zilverkleurig dienblad heb ik de blauwe kaarsje en theelichtjes gezet. Doordat het metalen dienblad een glad oppervlak heeft, kunnen de kaarsen hier makkelijk op branden. Eventueel uitgelopen kaarsenvet kun je hier namelijk makkelijk van verwijderen door het eraf te schrapen als het weer gestold is. Er staan blauwe flesjes en een blauwe draadbol bij ter decoratie.
Het geheel is verder afgemaakt met grote blauwe glaskralen (Xenos). De glaskraaltjes zijn op zich al langer bekend en heb ik al vaak gebruikt, maar deze grote variant is redelijk nieuw en geeft een leuk robuust effect. Ze hebben bovendien een soort metallic glans, in plaats van "gewoon" gekleurd glas.


Doordat het dienblad een glanzend oppervlak heeft, krijgt het geheel een blinkende uitstraling en wordt het blauw bovendien een beetje weerkaatst voor extra kleureffect. Het dienblad kan wel het beste binnen bewaard worden en alleen bij "gebruik" op de tuintafel neergezet worden. In de felle zon bestaat namelijk het risico dat de kaarsen smelten en uitlopen en bij regen loopt het natuurlijk onder water. Door de compacte vorm en formaat kan het echter makkelijk opgepakt worden en naar binnen en buiten gedragen.Het dienblad is bovendien niet te groot, waardoor genoeg ruimte op de tuintafel over blijft om bijvoorbeeld borden en ander servies neer te zetten om buiten te eten of barbecueën. Zo kan het optimaal gebruikt worden als tafeldecoratie. Het resultaat buiten op de tuintafel:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten