zondag 3 augustus 2014

Etagère met groene decoratie

Zilveren etagère met glas, groene decoratie en potpourri


Een etagère kan natuurlijk gebruikt worden om eten of snoep te serveren, maar kan net zo goed als decoratie dienen! Wat hoger en meer volume dan een platte schaal, maakt het veel meer uit op tafel of op een dressoir. Leuk en makkelijk te maken!


Deze zilveren etagère heb ik al vaker gebruikt om er een deco stuk mee te maken, zowel voor binnen als buiten (zie ook Blauwe etagère en Decoratie etagère). De houten etagère is met spuitverf zilverkleurig gespoten. Deze keer heb ik hem opgemaakt met groene kleuren en naturel glas.


In sommige glaasjes heb ik groene potpourri gebruikt. De potpourri is in verschillende kleuren en geuren verkrijgbaar, o.a. bij de Action
Potpourri is eigenlijk een melange van gedroogde, natuurlijke materialen die sterk geuren. Potpourri mixen zijn kant en klaar verkrijgbaar, maar het kan eventueel ook zelf gemaakt/samengesteld worden. Hiervoor worden veelal bloemblaadjes, kruiden, specerijen, en citrusvruchten gebruikt (wel alle materialen eerst drogen) . 
In deze potpourri mix zitten ook decoratieve materialen en er zijn een extra kleurtje en geurtje aan toegevoegd ("Lily of the valley"), zodat het niet alleen lekker ruikt, maar ook decoratief is.

  
Op de etagère staan verder een mini Orchideeën plantje (Phalaenopsis) en een takje van een namaak Orchidee (Phalaenopsis). Het Orchideeën plantje is op dit moment niet in bloei, maar wordt gebruikt omdat het blad wat groene kleur geeft aan de decoratie. De namaak bloem past er goed bij, omdat dit wel van dezelfde soort is.


Verder staan er verschillende glaasjes op de etagère, door het gebruik van diverse vormen en maten ontstaat er een dynamisch en speels geheel. Het mag er best een beetje uitzien alsof er "van alles wat" op staat. Om het af te maken zijn er groene glaskralen opgelegd. Een aantal glaasjes zouden eventueel nog gevuld kunnen worden met wat water met groene kleurstof (o.a. bij Intratuin verkrijgbaar), om nog wat meer kleur aan het geheel toe te voegen.

2 opmerkingen:

 1. De glaasjes en de andere decoratie vormen een prachtig geheel! De groene glaskralen maken het echt af, heel mooi gedaan!
  Nog een fijne avond,
  groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, je kunt er eindeloos mee variëren blijven....
   Groetjes Ellen

   Verwijderen