zondag 24 augustus 2014

Modern boeketje

Boeketje als bedankje


Een boeketje doet het altijd goed als bedankje. Het is altijd leuk om iemand iets te geven als blijk van waardering, maar vaak is het moeilijk om te bedenken wat je geeft. Een boeketje vind iedereen leuk en het kan zo groot of klein gemaakt worden, zodat het altijd wel passend is voor de gelegenheid of het budget.

Na de geboorte van onze lieve zoon Nick op 7 augustus, moesten we 3 daagjes in het ziekenhuis blijven en op zondag mochten we (eindelijk) naar huis. Eenmaal thuis kregen we nog 7 dagen kraamzorg van Anja. Dat was wel heel erg fijn, Nick en ik werden goed verzorgd en het huishouden werd helemaal bij gehouden. De kraamweek vloog om en op zaterdag was al weer de laatste dag van de kraamzorg aangebroken. Omdat Anja zo goed voor ons gezorgd had, wilde ik haar graag een bedankje meegeven. Naast wat lekkers (chocolade pindarotsjes) ook wat leuks... Dat werd dit boeketje!


Dit kleine, moderne en compacte boeketje is gemaakt met een aantal losse bloemen, gevouwen bladeren en er zijn wat decoratieve voorwerpen in verwerkt. Aangezien ik het interieur niet ken, heb ik voor neutrale kleuren wit en groen gekozen, omdat dit bijna overal wel past.


In dit boeket zijn gevouwen Aspidistra bladeren (Aspidistra elatior), groene Hortensia (Hydrangea macrophylla), groene Anthurium (Anthurium andreanum 'Midori'), witte Roos (Rosa 'Avelanche') en witte Gerbera (Gerbera 'Husky') verwerkt. Als decoratie is er een gekronkelde, gedroogde stok en een houten, witte bloem gebruikt. Ook is er wikkeldraad met groene parels en groene viltdraad in het boeket gewikkeld, als extra versiering. De stelen zijn met groene vezeldoek omwikkelt en versierd met parels op wikkeldraad.

Om het geheel in te pakken als cadeautje, is er een kraag van cellofaan folie om het boeket gemaakt. Deze kraag kan naderhand verwijderd worden, maar het boeket kan ook met kraag compleet in de vaas gezet worden. Het boeket rust dan op de kraag en heeft wat extra volume. Ook bij dit boeket is het belangrijk om de stelen schuin aan te snijden, voordat het boeket in de vaas komt en de vaas te vullen met lauw-warm water met wat snijbloemen voedsel.

1 opmerking:

  1. Wat heb je dat prachtig gemaakt Ellen, dat boeket past perfect in elk interieur. Ze zal er vast heel blij mee zijn!
    Nog een fijne dag,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen