donderdag 21 augustus 2014

Geboorte boeketten

Geboorte Boeketten 


Het is ondertussen al weer even geleden sinds ik de laatste keer op de blog schreef. Ik ben er even een paar dagen (weekjes) tussenuit geweest, met een goede reden: Op donderdag 7 augustus is onze lieve zoon Nick geboren! Na een paar dagen in het ziekenhuis mochten we gelukkig naar huis. Zo langzaam aan zijn we thuis weer een beetje gewend en komen we steeds meer het nieuwe ritme, waardoor er ook weer eens tijd is voor andere dingen, zoals de blog.

In de kraamweek hebben we veel visite gehad en zijn we verwend met prachtige en vele cadeautjes! Ook kreeg ik een paar mooie geboorte boeketten, die ik vandaag graag wil laten zien.
Deze boeketten heb ik nu dus eens niet zelf gemaakt, maar zo "kant-en-klaar" gekregen, ook eens leuk! Aangezien het een jongetje is, waren de meeste boeketten natuurlijk in of met de kleuren blauw en/of paars.


Dit prachtige boeket met o.a. Lysianthus (Eustoma grandiflora), Rozen (Rosa), Inca lelie (Alstroemeria), Ridderspoor (Delphinium) en Varen blad (Arachniodes adiantiformis) stond in de woonkamer toen we thuiskwamen met een lief kaartje er aan ("Welkom thuis, lieve Nick!").
Dit fleurige, rondgebonden boeket met wit en paars is een klassieker. Omdat er niet zo veel blauwe bloemen zijn, wordt voor de geboorte van een jongen ook vaak voor paars gekozen. Een boeket voor de geboorte van een meisje is natuurlijk meestal met roze gemaakt, de typische meisjes kleur! In dit boeket zitten ook wit-paarse Lysianthus (Eustoma grandiflora), Mini Chrysantjes (Chrysanthemum santini) en Ridderspoor. Het hoge, slanke boeket staat mooi in een hoge, smalle vaas.
Dit vrolijke boeket met oranje, geel en wit bestaat uit gele Mini-Chrysantjes (Chrysanthemum santini), Gerbera's (Gerbera jamesonii) witte Inca lelies (Alstroemeria) en Montbretia (Crocosmia).
Dit "moderne" boeket, een gegroepeerd bladboeket is duidelijk anders van opbouw dan de "klassieke" rondgebonden boeketten. Kenmerkend voor deze boeketten zijn het individuele gebruik van bloemen (van elke soort maar een of twee, iedere bloem heeft een duidelijke plaats in het boeket), groepjes van bloemen en blad en veel gebruik van (grote) bladeren in plaats van het groen ondergeschikt in het boeket (groen als vulling). In dit boeket zitten o.a. Hortensia (Hydrangea macrophylla), Rozen (Rosa), Koraalvaren (Gleichenia), Aralia blad (Fatsia japonica). Leuk detail is het houten plankje met "Sssst..... Baby slaapt", dat in het boeket verwerkt is.2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig nieuws Ellen! Van harte proficiat met de geboorte van je zoontje Nick!!
    Prachtige boeketten heb je gehad!
    Nog een fijne week,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen