maandag 11 februari 2019

Decoratie plank

Tafelstukje op de salontafel


Door verschillende accessoires te combineren zet je eenvoudig een leuk tafelstukje op je salontafel. Een gezellige mix van materialen en voorwerpen. Kleine moeite, groot effect! Lees hier precies hoe je dit (of een vergelijkbaar) tafelstukje maakt. 
Decoratie op de salontafel zorgt meteen voor gezelligheid in de zithoek. Een plantje zorgt voor wat levendigheid, een kaarsje voor wat sfeer. Combineer verschillende voorwerpen tot een leuk geheel. Modern en makkelijk. En ook nog eens weinig onderhoud, want je hoeft alleen het plantje af en toe wat water te geven. Vetplanten zijn sterk, blijven lang mooi en hebben niet veel water nodig. Een keer per week een klein scheutje is voldoende.
Dit decoratieve plankje staat natuurlijk ook heel leuk op een andere plek in huis, zoals op een dressoir, eettafel of bijzettafeltje. 

Tafelstukje op de salontafel

Het is altijd wel leuk als er iets op de salontafel staat. Net even wat gezelliger. Het moet echter wel praktisch zijn. Onze salontafel is niet zo heel groot, dus de decoratie mag niet te veel plaats in nemen. Je wilt er tenslotte wel nog een kopje of glas op kwijt kunnen. Ook is het handig als er iets op staat wat je makkelijk kunt oppakken of wegzetten, bijvoorbeeld als er visite komt of als je de tafel wilt afvegen. Dan moet het ook nog stabiel zijn, zodat het niet steeds omvalt als er iemand langsloopt. En het mag niet te hoog zijn, zodat je ongestoord TV kunt kijken.

Er zijn dus nogal wat eisen aan een tafelstukje voor de salontafel. Deze decoratieve plank voldoet daar perfect aan: compact, als geheel op te pakken en de voorwerpen zijn niet hoog. En het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. 

Decoratieve plank

Deze mooie robuuste deco plank zat in het kerstpakket van mijn man. Dat kwam bijzonder goed uit, want hij staat perfect op onze tafel. Het verweerde hout met de metalen handgrepen zorgen voor een stoere, industriële uitstraling, terwijl het hout toch natuurlijk en warm aan doet. 

Een plank, schaal of dienblad is de ideale basis voor een tafelstukje. Zo worden verschillende, losse accessoires samen één geheel. Niet alleen optisch zorgt zo'n ondergrond voor meer samenhang, het is ook nog eens handig om het te verplaatsen.




Tafelstukje met decoratieplank zelf maken

Het is kost weinig moeite en tijd om zo'n tafelstukje te maken. Kwestie van voorwerpen bij elkaar zoeken en alles op de ondergrond plaatsen. Daar is eigenlijk geen verdere uitleg bij nodig. Zorg voor een leuke compositie, waarbij materialen, vormen en hoogtes van de voorwerpen door elkaar staan.

Wat heb je nodig?

Het is absoluut niet nodig om precies deze accessoires te gebruiken. Eigenlijk kun je alles nemen wat je toevallig hebt. Zorg wel voor wat variatie en contrast: combineer ronde, organische vormen met strakke lijnen, warme/levende materialen (hout, plantje) met koude materialen (metaal, steen).

Ik heb de volgende materialen gebruikt:
  • Houten plank als basis (Home Decor)
  • Vetplantje met grijze metallic pot (Aldi)
  • Pyramide, zwart metalen draadframe (Jysk)
  • Kandelaartje, zilverkleurig (Action)
  • Theelichthouder van berkentak (Action)  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten