zondag 22 juni 2014

Bruidsbloemen

Bloemwerk voor een bruiloft


De bruiloft van mijn vriendin! Een prachtige dag, een mooie bruiloft en een prachtig bruidspaar! Ik had de eer om de bloemen voor de bruiloft te mogen maken! Nu is een bruiloft natuurlijk altijd een leuke en speciale gelegenheid om bloemwerk voor te maken, maar voor een vriendin is het natuurlijk extra bijzonder!


In plaats van een traditioneel bruidsboeket had mijn vriendin gekozen voor een moderne polscorsage. Het voordeel van een polscorsage is dat je deze de hele dag om kunt houden, een gewoon bruidsboeket draag je eigenlijk alleen bij het betreden en verlaten van het gemeentehuis en/of kerk, daarna wordt het meestal uit handen gelegd of ergens neergezet. Van een polscorsage heb je dus veel meer op zo'n dag! Bovendien is een polscorsage heel modern en toch subtiel, het is eigenlijk een soort sieraad en tevens bruidsbloemen in één. Een polscorsage moet praktisch zijn, je moet hem immers de hele dag om kunnen hebben en je ermee kunnen bewegen, maar hij moet wel opvallen!

    
De polscorsage is gemaakt op een frame van zilverkleurige aluminium draad, met wat vezeldoek en groene parels. Verder is er nog een persoonlijk parelkettinkje in verwerkt. Daarna is er Berengras door het frame geregen en zijn de bloemen er op gelijmd met koudlijm. De sluiting van de polscorsage is een lint, gemaakt van een stukje stof van de bruidsjurk. Doordat het frame helemaal aan de pols aansluit, is de polscorsage praktisch om te dragen, hij zit vast om de pols zoals een armband, maar doordat het frame breder is, valt hij wel op aan de arm.


De bloemen die gebruikt zijn voor het bruidswerk zijn: Witte mini Orchideeën (Phalaenopsis), Zuidewindlelies (Ornithogalum thyrsiodes), groene Hypericum, (Hypericum androsaenum), witte Freesia (Freesia), groene Santini (Chrysanthemum santini) en Berengras (Xerophyllum).


De corsage van de bruidegom is, zoals gebruikelijk, aangepast aan de bloemen voor de bruid, zodat deze twee duidelijk bij elkaar horen. In dit geval is ook een draadframe met stof en parels als basis gebruikt, waar dezelfde bloemen op gelijmd zijn. Aan de achterkant van de corsage is een magneetje verwerkt, om de corsage op het pak te bevestigen. Het voordeel van bevestiging met magneetjes is dat er geen gaatje in de stof geprikt hoeft te worden, zoals met de gewone corsagespeldjes. Bovendien zijn deze magneten zeer sterk, waardoor de corsage stevig op zijn plaats blijft zitten.

    
Ook de bruidsmeisjes kregen een polscorsage. Dit was een soort kleinere uitvoering van de polscorsage van de bruid. Ook hier is voor dezelfde basis en dezelfde bloemen gekozen, zodat het allemaal mooi bij elkaar past en één geheel vormt. Deze corsages sluiten met een elastiekje, voor extra stevigheid en hebben tevens een lintje (voor de sier), dit lint is ook een stukje van de stof van de jurk.



Aangezien er een tevens voor de kerk gehuwd werd, was er natuurlijk ook een trouwkaars. Het is altijd leuk als deze wat aangekleed wordt. Om deze ook mooi in het geheel te laten passen, is hier voor een zelfde versiering gekozen. Een draadframe met stof, parels en de bruidsbloemen is onderlangs de kaars gemaakt. 







Verder kregen een aantal gasten, waaronder de ouders van de bruid en bruidegom en de getuigen, ook een corsage. Deze corsages zijn meestal iets anders en ook wat eenvoudiger dan de bruidegomscorsage, er moet toch duidelijk verschil zijn. Het beste is om deze corsages ook tamelijk neutraal te houden wat betreft vorm en kleur, zodat hij bij alle gasten en hun kleding past. Voor deze corsages is voor fris wit-groen gekozen, de kleuren van de bruidsbloemen, zodat het toch allemaal bij elkaar hoort.


Deze corsages zijn gemaakt met een witte Freesia (Freesia), een plukje groene Hortensia (Hydrangea macrophylla), groene Hypericum (Hypericum androsaenum), gewikkeld in een Galax blad (Galax urceolata). De steeltjes van de corsages zijn afgewerkt met zilverkleurige wikkeldraad. Ook deze corsages worden met magneetjes bevestigd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten