woensdag 30 januari 2019

Cadeau corsage

Een feestelijk cadeau


Een mooie corsage maakt van een eenvoudige envelop of simpel doosje een echt feestelijk cadeau! Leuk om te geven en zeker om te krijgen. Een prima alternatief voor een standaard boeketje en het kost je niet eens veel tijd of geld! Lees verder om te weten hoe je deze cadeauversiering zelf kunt maken.

Cadeau versieren met een corsage

Het maakt eigenlijk niet uit voor welke gelegenheid een cadeau is, een mooie verpakking maakt een cadeau feestelijk en aantrekkelijk. Vooral bij kleine pakjes of envelopjes zorgt een mooie verpakking of bijzondere versiering er voor dat het cadeautje net wat meer uitmaakt. 
Ook als het cadeau uitgepakt is, heb je nog wat aan de corsage, want je kunt hem dan ergens neerleggen of ophangen als klein, verfijnd bloemstukje.

Voordelen van een cadeaucorsage

  • Apart: het cadeau ziet er meteen bijzonder uit
  • Altijd goed: kleur en materiaal pas je aan aan de gelegenheid of smaak van de ontvanger, precies op maat te maken voor elk formaat cadeau
  • Persoonlijk: mensen waarderen het als je zelf iets maakt
  • Makkelijk te maken: niet veel werk en weinig materialen nodig
  • Niet duur: goedkoper dan een boeketje en het ziet er toch heel spectaculair uit


Cadeaucorsage met lijmtechniek

Er zijn verschillende technieken om corsages te maken. Traditioneel werden corsages altijd met de draadtechniek gemaakt. Alle materialen worden hierbij afzonderlijk op een draadje gezet en de draadjes worden vervolgens samengebonden tot een soort mini boeketje. Dit zijn altijd gecentreerde corsages, met een bindpunt in het midden waar alle draden samenkomen.
  
Voor corsages met lijmtechniek wordt speciale bloemenlijm gebruikt (koudlijm of Floral Adhesive). Deze lijm beschadigd de bloemen niet, maar zorgt er wel voor dat deze goed hechten. De losse materialen worden op een ondergrond gelijmd. Dat kan van alles zijn. Een stukje stof of karton bijvoorbeeld, of zoals hier een frame van draad. Omdat de materialen over de ondergrond verspreid worden, hebben deze corsages geen centraal punt. 
Over het algemeen zijn gelijmde corsages makkelijker te maken, omdat er minder (vak)technieken nodig zijn. Het op draad zetten en samenbinden van de draden vraagt toch enige kennis en handigheid, om een mooi strak en solide resultaat te krijgen. 

Corsage met een basis van draad

Door een soort frame te maken van in elkaar gewikkelde en geknoopte aluminiumdraad heb je een prima basis voor een cadeaucorsage. Het frame is stevig, maar toch flexibel. Je kunt het dus precies in de gewenste vorm maken.
Aluminiumdraad is verkrijgbaar is verschillende kleuren. Door te variëren met vormen, kleuren en materialen kun je van dezelfde basis steeds iets nieuws maken. Is de basis eenmaal klaar, hoef je hem enkel nog te versieren met parels, bloemen (echt of namaak), takjes, lintjes, pitriet, gras, veertjes of wat je maar leuk vindt. 
Kijk voor meer varianten van dit soort cadeauversieringen eens naar Cadeaucorsage met foamrozenCadeauversiering met houten hartjesCadeau corsage met orchideeënCadeaucorsage op envelop of Paarse cadeaucorsage.



Deze cadeau corsage zelf maken

Het is niet moeilijk om deze cadeauversiering te maken. Je kunt natuurlijk ook andere materialen gebruiken. Kies je voor verse bloemen, dan is het belangrijk dat deze geschikt zijn om te lijmen. Kleine, fijne materialen zijn erg geschikt, net als platte, brede bloemen zoals de Santini Chrysantjes. Bloemen met dikke knoppen zoals rozen zijn niet echt geschikt. Daarnaast is het ook belangrijk om bloemen te kiezen die een tijdje zonder water kunnen. Laat je eventueel adviseren door een bloemist.


   

Gebruikte materialen


  • Aluminiumdraad (zilverkleurig)
  • Witte parels
  • Wikkeldraad (zilverkleurig)
  • Koudlijm (Floral adhesive)
  • Wit lint
  • Asparagus setaceus
  • Santini
  • Arabicum (grote Zuidwindlelie)
  • Gipskruid
  • Groene Lysianthus (Eustoma)


Werkwijze



Om de corsage te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Maak een frame van aluminiumdraad door deze te wikkelen en in elkaar te knopen. Zorg ervoor dat het frame stevig en compact is. Buig aan beide uiteindes een lusje, hier kan straks het lint doorheen om de corsage te bevestigen.
  2. Maak een parelsnoer door pareltjes op de wikkeldraad te zetten. Maak na iedere parel een knoopje in de draad, zodat er wat ruimte tussen de parels blijft.
  3. Rijg het parelsnoer door het draadframe.
  4. Knip nu alle bloemen kort af en lijm de bloemen op het draadframe vast. Begin met de grote materialen zoals de Santini knoppen en Arabicum bloemetjes. Vul daarna op met de fijne materialen. Zorg voor een mooie verdeling. De draad mag hier en daar zichtbaar blijven.
  5. Haal het lint door de lusjes van het draadframe en knoop de corsage daarmee op/om het cadeau.
  6. Pak het geheel in cellofaan in en versier met een strik voor een extra feestelijk effect. 




  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten