vrijdag 30 november 2018

Advent ideeën

Adventskrans, adventsstuk, adventskaarsen... 

5 Leuke ideeën voor de Advent!
Hoewel gezinnen met (kleine) kinderen nog helemaal in de ban van Sinterklaas en Piet zijn, is het dit weekend toch al de eerste Advent. We beginnen dus af te tellen tot Kerstmis. Een super gezellige tijd begint, met veel kerstversieringen, een kerstboom, lampjes, kaarsjes en vooral heel veel gezelligheid. Heb jij nog geen Adventstuk op tafel staan? Lees dan snel verder en laat je inspireren door deze ideeën!


Advent


Adventsstukken of -kransen zijn er in allerlei soorten en maten. Klassiek of modern, strak of juist uitbundig. Waar jij voor kiest, hangt natuurlijk helemaal van je eigen smaak af.

Traditioneel werden er altijd kransen met vier kaarsen gemaakt voor Advent. Liefst klassieke kransen, die met dennengroen opgebonden werden. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden: moderne kransen of bloemstukken, maar ook gewoon een schaal met allerlei accessoires er op. Het enige wat écht bij Advent hoort zijn de vier kaarsjes. En dan maakt het niet uit of het echte kaarsen zijn, theelichtjes of misschien wel elektrische lichtjes. Als er maar elke week een kaarsje meer aangestoken kan worden, zodat we kunnen aftellen tot het Kerstmis is!

Ik zocht vijf verschillende adventstukken uit, om je te inspireren om zelf aan de slag te gaan. De titel is meteen de link naar de pagina, waar je meer informatie kunt vinden.


1. Naturel adventstukNatuurlijke materialen en een sobere schikking maken dit adventstuk heel tijdloos. De verschillende theelichtjes zorgen voor net wat extra's. Makkelijk te maken en het past overal bij!Het is wel iets meer werk om dit adventstuk met laagjes te maken, maar dan heb je ook iets bijzonders staan. De boomstammetjes zijn nog steeds helemaal hip. Je kunt eindeloos variëren met de vulling van de lagen wat betreft materialen en kleuren.

3. Modern Advent bloemstukEen echt bloemstuk staat altijd prachtig op tafel, ook als Adventstuk! De gevouwen bladeren en bamboestokjes maken dit bloemstuk heel modern. Weer eens wat anders dan het traditionele dennengroen...


4. Makkelijke en snelle adventschaalSoms heb je gewoon niet zo veel tijd, of geen zin, om veel te maken. Kies dan voor een eenvoudige adventschaal gevuld met kaarsjes en leuke (kerst)accessoires. Zo klaar en dan staat er toch wat leuks op tafel!

5. Klassieke AdventskransNatuurlijk mag ook de klassieke adventskrans niet ontbreken. Met veel (dennen)groen, zoals conifeer, pinus, klimop en eucalyptus en de traditionele kerstkleuren rood-groen.


Weet jij al wat je gaat maken? Of wil je nog meer ideeën opdoen? Kijk dan ook eens onder de rubriek Kerst voor meer advent- en andere kerstdecoratie. Daar staat ook de kerstkrans met sterren van de eerste foto bovenaan bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten