zaterdag 22 november 2014

Klassieke Adventskrans

Klassieke Adventskrans met rood en groen


Het is bijna Advent, volgende week (30 november) is de 1e Adventszondag en kan het aftellen tot Kerstmis beginnen. Traditioneel hoort daar natuurlijk een Adventskrans bij, met 4 kaarsen, een kaars voor elke week tot Kerst.

Dit is een echte "klassieke" Adventskrans: Ronde krans-vorm, veel (dennen)groen, en typische groen-rode Kerst kleuren... Tegenwoordig zijn er allerlei soorten Adventstukken, ook veel moderne en meer abstractere en in alle kleuren. Zo'n klassieke krans is echter tijdloos en blijft mooi.


De krans is gemaakt op een steekschuim ring als ondergrond. Er zijn verschillende soorten groen gebruikt: Dennengroen (Conifeer, Chamaecyparis lawsoniana), Eucalyptus (Eucalyptus cinerea), Klimop met bes (Hedera helix) en plukjes mos (Platmos). Daarbij zijn rode accenten verwerkt van Skimmia (Skimmia japonica) en Hypericum (Hypericum androsaenum 'Classic Flair').
De materialen zijn in groepjes in de krans gestoken. Het is belangrijk om de steeltjes dicht op elkaar te steken, zodat de krans mooi vol wordt en er bovendien geen gaten zichtbaar worden als het groen wat indroogd.


De gebruikte materialen zijn lang houdbaar en/of drogen zelfs in, waardoor de krans lang mooi blijft. Wanneer hij voor de eerste Advent gemaakt is, staat hij er met de Kerst nog mooi bij!
Overigens is deze krans, zonder kaarsen, ook heel geschikt als decoratie voor buiten, om op de tuintafel te leggen of om aan de muur of deur te hangen. Ook dan is deze krans door de gebruikte materialen houdbaar en weerbestendig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten