vrijdag 28 november 2014

Adventsschaal

Moderne adventsschaal met kerstbalrolletjes


Een advent stuk hoeft lang niet altijd meer een klassieke krans of een bloemstuk te zijn. Een schaal met allerlei (kerst)accessoires kan net zo goed als adventsstuk doorgaan, zo lang de typische vier adventskaarsen er maar op of in staan!


Een meer abstracte adventsschaal, zonder bloemen of groen en zonder traditionele kransvorm ziet er heel modern uit. Het is weer eens wat anders! Door de kerstballetjes en sterren wordt het feestelijk en bovendien echt in kerstsfeer. Natuurlijk ontbreken de vier kaarsjes (theelichten) niet, zodat dit wel een echt adventsstuk is, wat ook zo gebruikt kan worden. Zonder of met een ander aantal kaarsen is dit echter net zo goed een mooi kerststuk, wat prachtig op tafel staat.  Als basis voor dit stuk is een zilverkleurige schaal gebruikt met een dikke, brede opstaande rand. In de schaal staan 4 glazen theelichthouders op voet. De theelichthouders zijn gevuld met kleine parels, waar de theelichtjes op staan. Verder is de schaal opgevuld met grijs Baardmos (Tillandsia), waar wat kerstversieringen zoals kleine kerstballetjes, sterretjes, parels en glitters in liggen.
Op de rand van de schaal zijn rolletjes met kerstballetjes geplakt. Deze rolletjes zijn gemaakt door een steekschuim rondje (Oasis) te bekleden met een grijs gestreept, langwerpig foam blad (Intratuin), aan beide uiteinden zijn kleine kerstballetjes in verschillende zilver- en grijstinten (mat en glanzend) en sierpareltjes gestoken en verder wat opgevuld met speels uitstekende Tillandsia. De rolletjes zijn op de schaal gelijmd. De rand van de schaal is verder versierd met een paar sterren en stukjes kralenketting.Doordat dit stuk geen verse materialen bevat, is het in principe een blijvend stuk. Het kan na de Kerst zo weggezet worden. Belangrijk is het dan wel om het te beschermen tegen stof, zonlicht en vocht, het makkelijkste is om het geheel in een of twee grote plastic zakken te schuiven en deze met tape dicht te plakken. Zo heb ik dit stuk al weer een paar jaar geleden gemaakt en het kan nu nog steeds gebruikt worden! 
Door in plaats van 4 slechts 2 of 3 theelichthouders te gebruiken, wordt dit stuk in plaats van een typisch adventsstuk een "gewoon" kerststuk en kan het bijvoorbeeld als moderne tafelversiering voor de Kerst gebruikt worden.

    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten