zondag 30 november 2014

Advent bak

Advent bak met groene decoVandaag is het dan zover: de 1e Advent! Nu kan het aftellen tot de Kerst beginnen. Een gezellige tijd met kaarsjes, lichtjes en veel kerstdecoratie. Deze bak heeft al vier standaarden voor de kaarsen en hoeft dus alleen nog maar wat opgevuld te worden met leuke accessoires. Makkelijk maar mooi!Dit stuk is gemaakt in een antracietkleurige, houten bak, waar vier standaarden voor kaarsen in gemaakt zijn. De zijkanten van de bak zijn met houtsnijwerk versierd. Deze bak heb ik zo gekocht, een paar jaar geleden bij de Action.
Onder in de bak heb ik wat opeen gepropte aluminiumfolie gelegd, om een stevige onder laag te krijgen en bovendien het hout te beschermen. Daarop ligt een laag baardmos (Tillandsia). De decoratie is in het mos gelegd, om het geheel wat aan te kleden. Ik heb groene 3D- sterren met glitters gebruikt, kleine groene kerstballetjes (mat en glanzend), spiraaltjes van groene aluminium draad, komkommervruchtjes, Diplocyclusvruchtjes en kluwtjes van groene pitriet. In het midden staat nog een kerstboomplaatje gestoken.
Op de houders staan vier fel groene rustieke kaarsen (Bolsius).


Het voordeel van deze bak is dat het geheel makkelijk en snel te maken is. De kaarsen staan duidelijk in het middelpunt, terwijl de vulling van de bak toch voor wat aankleding zorgt. Ik heb nu voor (fel)groen gekozen en daarom deze kaarsen, accessoires en vruchtjes gebruikt. Andere kleuren of accessoires zijn natuurlijk ook mogelijk. Je kunt deze bak eigenlijk op zo veel verschillende manieren vullen, dat het steeds een heel ander stuk wordt, veel variatie mogelijk! Daarom kan deze bak heel goed vaker gebruikt worden. Na de Kerst wordt hij weggezet en volgend jaar kan er weer iets anders in gemaakt worden. Of hij slaat eens een (paar) jaartje(s) over en dan is hij, zoals nu, ineens weer heel leuk en "nieuw".


Zo zag het geheel er uit, met vandaag het eerste kaarsje aangestoken:


Zoals ik al schreef, heb ik deze bak al langer en ook al vaker gebruikt. Hier onder nog een voorbeeld van deze bak een paar jaar geleden. Ook met groen opgemaakt, die kleur past nou eenmaal goed bij de rest van mijn decoratie in huis. Een paar subtiele verschillen zijn het groene bolmos, dat in plaats van Tillandsia gebruikt is, de donker groene kaarsen, andere vruchtjes en het gebruik van spuitsneeuw.Geen opmerkingen:

Een reactie posten