donderdag 1 november 2018

Herfst mandje op tafel

Mandje met herfstmaterialen


Leuk, zo'n mandje met allerlei herfstmaterialen op tafel! Het oogt lekker natuurlijk en robuust. Eenvoudig en praktisch ook, want het kost weinig tijd, moeite en geld om deze tafeldecoratie te maken. Wil je ook wat gezellige herfstsfeer in huis? Lees dan snel verder!Onlangs maakte ik met de kinderen van school een herfstwandeling. Natuurlijk werd er onderweg flink verzameld! Mijn zoontje en ik zijn sowieso regelmatig in het bos te vinden met Teddy, onze boerenfox terriër. Niets leukers dan lekker de natuur in en rond deze tijd is het gewoon prachtig buiten. Lekker warm aankleden en dan door de bladeren struinen en genieten van de mooie herfstkleuren. Ook in de plantsoenen in onze wijk zijn meer dan genoeg herfstmaterialen te vinden. We hadden dus al gauw genoeg verzameld om dit mandje te vullen. 

Herfstdecoratie

Met wat herfstmaterialen zoals kastanjes, nootjes, eikels en blaadjes zorg je al gauw voor een gezellige herfstsfeer in huis. Dit gevulde mandje oogt heel natuurlijk. Het mandje zelf, van naturel riet past goed bij de materialen uit de natuur. Geen strakke schikking, maar een speelse verzameling. Het mandje is rijkelijk gevuld, dat maakt het juist mooi.

Voor deze decoratie kun je allerlei (herfst)materialen gebruiken. Een mandje, bakje of schaal kun je vullen met wat je toevallig voor handen hebt. Ook kun je namaak materialen met echte combineren. Als je de verzamelde herfstspulletjes goed laat drogen op een krant, voordat je ze bij elkaar legt, heb je er lang plezier van. Alle materialen blijven lang goed of drogen in.Tafeldecoratie herfst

Dit rechthoekige mandje past perfect op onze salontafel. Het komt daar niet alleen goed tot z'n recht omdat het tafeltje niet te hoog is en je zo mooi "in" de mand kijkt, maar het is ook nog eens hartstikke praktisch. Het geheel is niet te groot en lekker compact. Je zet het zo even weg als je wat meer plaats nodig hebt.

Deze herfstmand is ook nog eens veilig voor kinderhandjes. Hoewel het niet mag, willen kleine kindjes toch nog wel eens aan bloemetjes frunniken of dingetjes uit een bloemstuk trekken. Dat is vaak funest voor zo'n creatie. Daarnaast is er altijd het gevaar van omvallen, vooral hoge vazen kiepen snel om. Dan zit je niet alleen met rotzooi, maar ook nog eens met gevaarlijke glasscherven.
Aan deze decoratie kan niks kapot gaan, de mand staat stevig en even voelen aan de eikels of kastanjes is echt geen ramp. De speels geschikte materialen kun je makkelijk en snel weer terug leggen in de mand. Wel zo prettig als er kleine kleuters of peuters thuis rondlopen.
   

Herfstdecoratie zelf maken

Zet jij thuis ook zo'n herfstmandje op tafel? Leuk! Het enige wat je nodig hebt is een mand of schaal om de spullen in te doen. En herfstmaterialen natuurlijk. Die moet je dan wel even verzamelen of kopen, maar daarna ben je ook zó klaar. Gewoon een kwestie van alles in de mand leggen. Begin met de grotere voorwerpen en vul daarna op met de kleinere materialen. Zorg voor genoeg vulling, zodat de mand er weelderig uit ziet.


Gebruikte materialen

 • Platte rieten mand/schaal
 • Hulzen van wilde hazelnoten
 • Beukennoot hulzen
 • Kastanjes
 • Eikels
 • Gele sierappeltjes
 • Kleine sierappeltjes (lijken op malusappeltjes)
 • Herfstblaadjes: eikenblad

Andere materialen die je zou kunnen gebruiken zijn:
 • Mos
 • Dennenappels
 • Sierbonen
 • Rozenbottels
 • Diplocyclos 
 • Klimopblad
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten