dinsdag 20 januari 2015

Wijnfles met een cadeau corsage

Cadeau: een wijnfles met corsage 


Deze wijnfles is mooi versierd met een corsage en zo wordt het een echt feestelijk cadeau.Het versieren van cadeau's met een corsage heb ik al vaker laten zien. Enveloppen, pakjes of wijnflessen worden net wat leuker en aparter om te geven. Een cadeaucorsage kan voor elke gelegenheid, elk pakje of envelopje en kan zo uitgebreid als je zelf wilt. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen mogelijk.
Voor een corsage zijn maar een paar bloemen en blaadjes nodig en kleine plukjes of stukjes voor wat decoratie en opvulling. Hierdoor kan een corsage makkelijk gemaakt worden van wat restjes of wat materiaal uit de tuin of natuur.
Kijk voor meer idee├źn voor cadeau corsages ook op deze vorige posts: Corsage op wijnflesPaarse cadeau corsageCadeau corsagesHerfst cadeau corsageTasje met cadeau corsage.


Deze corsage is draadgebonden en heeft een klassieke opbouw: er is een centraal bindpunt (een "midden" in de corsage) waar het blad omheen zit. In deze corsage zijn witte Freesia's (Freesia), een klein takje, een plukje Gipskruid (Gypsophila paniculata) en het topje van Tillandia (Tillandsia 'Octopus') gebruikt. Verder is er Ruscus blad (Ruscus hypophyllum), Klimop blad (Hedera helix), Galax blad (Galax ureceolata) en een plukje Buxus groen (Buxus sempervirens) in verwerkt.
Draadjes worden met caoutchouc afgewerkt en de corsage wordt met een draadje of lintje aan de wijnfles bevestigd. Het mooiste is als het etiket van de wijnfles wel zichtbaar en leesbaar blijft.

1 opmerking:

  1. Als je zo een wijnfles cadeau krijgt, dat is geweldig!
    De corsage is prachtig, een heel mooie combinatie van groen en wit, en die Tillandia erbij maakt het heel speciaal! Schitterend gedaan Ellen!
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen