donderdag 8 januari 2015

Rood boeket

Modern boeket met rode bloemen


Dit is een modern, gegroepeerd bladboeket. Leuk om cadeau te doen, of om thuis in de vaas te zetten!

Anders dan de traditionele boeketten, een "volle bos bloemen", waarbij het bladgroen slechts als opvulling gebruikt wordt, hebben de verschillende soorten bladeren bij deze boeketten ook een decoratieve functie. Er worden dan ook diverse soorten gebruikt. Verder zijn de bloemen hier groepsgewijs geschikt, meerdere bloemen van een soort zijn bij elkaar gerangschikt. Dit geeft een modern en stak uiterlijk aan het boeket, bovendien komen de verschillende bloemen afzonderlijk beter tot hun recht, in tegenstelling tot klassieke, gemengde boeketten, waarbij de bloemen meer onderdeel van een geheel vormen.

  
In dit boeket zijn meerdere soorten fel rode bloemen gebruikt. Doordat er voor één krachtige kleur gekozen is, geeft dat rust, terwijl de verschillende vormen en texturen van de bloemen zorgen voor wat spanning en afwisseling. 
In dit boeket zijn de volgende bloemen en bladeren verwerkt: 
Lak Anthurtium (Anthurium Andreanum Grp. 'Calisto' ), Amaryllis (Hippeastrum), Gerbera (Gerbera Jamesonii Grp.), Hypercium (Hypericum androsaenum), Appelblad (Gaultheria shallon), Aspidistra blad (Aspidistra elatior) en blad van de Gatenplant (Monstera deliciosa).
Voor een extra decoratief effect is er rood pitriet in bogen door het boeket geweven.

    
Om het boeket feestelijk te verpakken, is er een foliekraag gemaakt van doorzichtig cellofaan, waar gedeeltelijk fel rode tule in gevouwen is. De tule plooit hierdoor mee met de folie en geeft wat extra kleur. Het boeket kan met de foliekraag in de vaas geplaatst worden, als extra decoratie en tevens ondersteuning, maar het kan natuurlijk ook "naturel" in de vaas gezet worden. 
Altijd de stelen van te voren even opnieuw (schuin) aansnijden en in lauw-warm water zetten. De dikke, holle stelen van de Amaryllis krullen vaak na verloop van tijd om. Om dit te voorkomen kan er onderlangs een plakbandje of elastiekje gewikkeld worden.

     

1 opmerking: