dinsdag 6 januari 2015

Schalen met kaarsjes

Houten dienbladen met theelichtjes


Nadat ondertussen alle kerstspulletjes weer opgeruimd zijn, werd het tijd voor wat nieuwe decoratie! Hoewel de langste nacht al geweest is, de dagen langzaam weer langer worden en we ons al bijna weer kunnen verheugen op het komende voorjaar, is het nu nog steeds koud en vroeg donker. De lampjes van de kerstboom, de adventskaarsjes en andere lichtjes brachten wat warmte en gezelligheid binnen. Nu deze allemaal weg zijn, wilde ik graag wat decoratie neerzetten met veel theelichtjes en kaarsjes, zodat er nog wat licht en gezelligheid in de kamer staat.Op dit wit houten dienblad staan verschillende soorten theelichthouders. Op de bodem zijn witte en doorzichtige glaskralen neergelegd en opgevuld met Tillandsia (baardmos). Dit laatste was nog over van de Adventsbak, die dit jaar met Tillandsia gevuld was. Aangezien dit mos lang houdbaar is, zou het zonde zijn om dit al weg te gooien, bovendien staat de grijze kleur mooi bij het witte hout van het dienblad. De groene komkommervruchtjes (Curcuma), eveneens een nog te gebruiken restje van de kerstdecoratie, geven een mooi en fris kleuraccent aan deze schaal.

  

Het andere dienblad is eigenlijk een aangepaste versie van de kerstschaal (zie ook Kerstdecoratie binnen en buiten). De typische kerstspulletjes, zoals de kerstballetjes, houten letters "XMAS", het dennengroen en de kerst theelichthouders heb ik er uit gehaald. De windlicht kaars staat er nog steeds in, aangevuld met verschillende theelichthouders. Ook staat er een wit houten hartje bij. De schaal is (nog steeds) opgevuld met Tillandsia en ook hier liggen er weer felgroene vruchtjes bij.


Het leuke is dat beide schalen niet identiek zijn, maar wel duidelijk bij elkaar passen door dezelfde soort basis (wit houten dienblad) en dezelfde soort opmaak (theelichtjes, baardmos en vruchtjes) en kleuren (wit, grijs/zilver en felgroen). Een schaal staat op de grote eettafel en een op de salontafel. Zo is er overal gezelligheid en wordt de decoratie tevens een geheel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten