donderdag 31 januari 2019

5 Snelle Deco ideeën

Makkelijke decoratie voor na de kerst


De eerste maand van het nieuwe jaar is al weer bijna voorbij... De kerstdecoratie is inmiddels wel opgeruimd. En dan is het ineens toch wel kaal in huis. Heb je niet veel tijd of zin om uitgebreid te decoreren? Laat je inspireren door deze vijf tips en maak het lekker makkelijk, snel en goedkoop weer gezellig in huis!



Welke decoratie zet je neer in de eerste weken van het nieuwe jaar? De kerstversiering is nu opgeruimd, maar voor de lente- of paasdecoratie is het nog veel te vroeg. Zelfs carnavalsversiering leek me zo vlak na nieuwjaarsdag nog wat voorbarig. Wat dan? Niks neerzetten is ook niet leuk, zeker na alle kerstspulletjes die er stonden lijkt het ineens zo leeg in huis. Toch maar wat decoreren, maar dan wel iets makkelijks. Iets wat snel klaar is en niet veel kost. Deze deco ideeën heb je zo gemaakt, perfect om deze periode te overbruggen en het huisje toch gezellig te maken. Gauw aan de slag!

1. Onder water deco



Simpel, maar leuk! Een vaas of schaal gevuld met decoratiemateriaal dat onder water staat. Deze vaas is gevuld met groene appeltjes. Lekker fris en vrolijk!
Je kunt allerlei materialen gebruiken: sierappeltjes, vruchten, takken, waterplantjes... Dat de appeltjes onder water drijven, zorgt voor een leuk effect. Na verloop van tijd zal het water echter vies worden, dus goed in de gaten houden en regelmatig verversen. Of je laat het water achterwege en vult een vaas of windlicht alleen met droge materialen. Dan heb je er nog langer plezier van en minder werk aan.


2. Kruidenplantje



Een groene plant zorgt sowieso altijd voor wat kleur en levendigheid in huis. In plaats van een kamerplant kun je ook eens een kruidenplantje nemen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens lekker. Dit muntplantje staat bijvoorbeeld prachtig op de vensterbank van de keuken en ik geniet ook nog eens van heerlijke verse muntthee! Om helemaal in de kooksfeer te blijven staat het plantje in een olijfolie blik in plaats van een sierpot. 


3. Losse bloemen in een fles



Bloemen brengen meteen kleur en vrolijkheid in huis. Nadeel is dat een boeket al gauw prijzig is en in verhouding niet lang mee gaat. Wil je toch verse bloemen in huis? Kies dan voor een paar losse bloemen in een vaasje of fles. Je hebt niet veel stengels nodig en de afzonderlijke bloemen komen helemaal tot hun recht. Als je houdbare soorten zoals de Zuidewindlelie, Anthurium of Chrysant kiest, heb je er langer plezier van. Ook grassen of bamboe staan leuk in een hoge vaas. In deze vaas staan Arabicums en Papavers.
Je kunt natuurlijk ook gewoon namaak bloemen nemen. Die zijn tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden en je hebt er geen omkijken meer na.


4. Dienblad of schaal met accessoires



Een mooie schaal of dienblad is de perfecte ondergrond voor een verzameling accessoires. Gewoon een kwestie van van alles bij elkaar zetten. Theelichtjes, flesjes, stenen, parels, houtjes, wat je net nog hebt... Mix en match verschillende materialen, vormen en hoogtes om er een gezellig geheel van te maken. De kaarsjes zorgen meteen voor wat extra sfeer tijdens de donkere avonden.


5. Drijfbloemen



Nog een goed alternatief voor een bos bloemen: een glaasje of schaal met drijfbloemen. Vrolijk je kamer op door hier en daar een glaasje neer te zetten of plaats meerdere in een groepje bij elkaar op tafel als "bloemstuk".
Je hebt maar een paar bloemen nodig, ook restjes of gebroken stengels kun je zo prima verwerken. Brede platte bloemen, zoals Gerbera's of Chrysanten, zijn ideaal omdat ze goed blijven drijven. Je kunt eindeloos variëren. Ga je voor felle, vrolijke kleuren of toch liever ingetogen en subtiel?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten