donderdag 26 juli 2018

Bakkerskast

Modern vitrinekastje


Een bakkerskastje is helemaal hip tegenwoordig en dat is begrijpelijk. Ze zijn modern, stoer en vooral reuze handig, want je kunt er allerlei spulletjes in kwijt. Of je het kastje nu functioneel of decoratief gebruikt, het ziet er in ieder geval leuk uit.

Deze bakkerskast hangt sinds kort bij ons aan de muur. Het doorbreekt de lange muur en creëert een extra plekje om wat decoratie neer te zetten. Een moderne variant van de klassieke vitrinekast. Zo wordt het een gezellig en sfeervol hoekje.


Decoratie aan de muur

Zo'n bakkerskastje is ideaal om een kale muur wat op te vullen. Het is weer eens iets anders dan een schilderij of plankje. Het rekje zorgt voor diepte en de twee verdiepingen maken het extra ruimtelijk. Het kastje zelf is heel leuk, maar de spulletjes die je er in kunt zetten, maken het helemaal interessant. Zo kun je het kastje naar je eigen smaak inrichten, passend bij jouw woonstijl.
Plaats je favoriete accessoires, dierbare spulletjes of een bijzonder aandenken er in voor een persoonlijke touch. Door de inhoud regelmatig te veranderen, krijgt het kastje steeds een nieuwe look en zorg je eenvoudig voor wat afwisseling in je woonkamer.  

Industriële en stoere uitstraling

Het rekje zelf is lekker stoer met zijn zwarte draadframe. De houten plankjes passen er prima bij, ze zorgen voor een robuuste en toch natuurlijke uitstraling. Het open frame oogt ruimtelijk en zorgt ervoor dat de inhoud goed zichtbaar is. 
Het stoere kastje laat zich echter goed combineren met diverse woonstijlen, doordat te variëren met inhoud kun je alle kanten op. Kies voor strakke vormen en metalen om de de industriële stijl te benadrukken, of plaats juist romantische, landelijke voorwerpen voor een spannend contrast.


Decoratief en functioneel rekje

Zelf heb ik er voor gekozen om het rekje puur decoratief te gebruiken. Je kunt het echter ook functioneel gebruiken om er dingen in te bewaren. Hang het bakkerskastje bijvoorbeeld in de keuken als kruidenrekje of op het toilet en plaats er gastendoekjes en een geurverfrisser in.
Overigens zijn er meerdere varianten verkrijgbaar, in allerlei formaten.

Ook een bakkerskast in jouw woonkamer?

Een bakkerskast kun je bij veel woonwinkels kopen. Ik kocht de mijne bij Leenbakker. Als je een geschikt plekje gevonden hebt, hangt je het rekje eenvoudig en snel op. OK, ik moet toegeven dat mijn man dat voor mij gedaan heeft...
Daarna plaats je er een mix van leuke en bijzondere spulletjes in. Combineer verschillende voorwerpen: een vaasje, een beeldje, een plantje, een stuk boomstam bijvoorbeeld. Kies verschillende vormen en materialen zoals glas, metaal, steen en hout.   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten