zaterdag 27 september 2014

Cadeau corsage met roosjes

Cadeau corsage met rode roosjes


Deze week was mijn liefste jarig en dat was natuurlijk een speciale dag... Bij een speciale dag voor een bijzonder persoon hoort natuurlijk ook een speciaal en bijzonder cadeau!

Ik heb al eerder cadeau corsages laten zien, als mogelijkheid om een cadeautje of enveloppe te versieren en zo wat specialer te maken (zie bijvoorbeeld ook: Cadeau corsagesCadeau corsage voor bruiloftCadeau tasje met corsage, en Paarse cadeau corsage).


Deze corsage is gemaakt met draadechniek. Er zijn twee rode rozen gebruikt als basis, samen met een stronkje naturel hout, verder zijn er rode besje (Hypericum androsaenum), Moby Dick vruchten (Asclepias 'Moby Dick') en blad van de Umbrella varen, Appelblad (Gaultheria shallon) en Eucalyptus cinerea. Het steeltje van de corsage is decoratief afgewerkt met rode wikkeldraad. De corsage is met wikkeldraad op/om het cadeau bevestigd.


Voor deze corsage heb ik gekozen voor rood en (fel)groen, omdat dit mooi past en afsteekt bij het fel groene papier. Het cadeau wordt zo een vrolijk een mooi geheel. Rood en vooral rode rozen zijn natuurlijk ook heel romantisch... Door andere kleuren of kleurcombinaties te kiezen, krijgt de corsage een andere uitstraling. Zo is wit heel chic en ook best neutraal (voor iedereen en alle gelegenheden geschikt), geel is vrolijk en zomers, roze is typisch meisjesachtig en bonte kleuren zijn ook heel vrolijk. Het mooiste is natuurlijk als de kleur van de corsage en het cadeaupapier op elkaar afgestemd zijn: in dezelfde tinten of juist in een (passende) contrastkleur.
    

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi gedaan Ellen, de kleurencombinatie is ook heel geslaagd! Zo'n corsage maakt een cadeautje nog specialer, prachtig werk!
    Nog een fijne avond,
    groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ieder cadeautje of envelopje kan inderdaad wel met een corsage versierd worden om het wat mooier te maken...

      Verwijderen