woensdag 20 december 2017

Kerstkrans

Moderne variant van een traditionele Kerstdecoratie


Kerstkransen horen bij de kersttraditie. In plaats van de klassieke kerstkrans met dennengroen, is dit een moderne versie met hout. Deze houten krans met witte kerstversiering en wat dennentakjes ziet er verfijnd, gezellig en winters uit. Staat leuk op tafel, maar je kunt hem ook ophangen of met een standaard rechtop zetten.En hij is bovendien zo klaar!


Krans met kerstversiering


Een takkenkrans vormt de basis van deze kerstkrans, met hier een daar een dennentakje, voor een echt kerstgevoel en wat kleur, er in verwerkt. Dat geeft deze krans een modern, natuurlijk en robuuste uitstraling,. De helder witte kerstaccessoires combineren goed bij het hout en dennengroen, zo oogt de krans een puur, winters en harmonieus. De kanten bloemen zijn geen typische kerstaccessoires, maar geven passen er goed bij.

Voor een extra gezellige krans kun je door de takken een of meerdere LED snoeren met batterijen weven. De kleine, fijne lampjes verlichten de krans zacht en sfeervol. (Ik had zelf ook twee lichtsnoeren gekocht, maar deze bleken bont gekleurd, niet echt passend bij deze krans.) Gelukkig is hij zo ook leuk, of je kunt er altijd nog een dikke kaars in zetten...)Wil je ook een moderne kerstkrans maken?

Een kerstkrans zoals deze is eenvoudig en snel gemaakt, want als je alle spullen bij elkaar gezocht hebt, is het alleen nog maar een kwestie van alles er op lijmen en plakken. Dat gaat heel makkelijk met een lijmpistool. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat er op je krans komt. Je kunt eindeloos variëren met materialen, kleuren en voorwerpen, zodat je deze krans helemaal naar je eigen smaak of stijl kunt maken.

Wat heb je nodig?


  • Een krans als ondergrond

Een takkenkrans ziet mooi uit, is stevig en geeft genoeg houvast voor de accessoires. Wilgentakken of rieten kransen zijn heel geschikt. Je kunt natuurlijk ook een ander soort nemen, zoals een mos- of stoffenkrans.


  • Accessoires en (kerst)decoratie

Je kunt van alles gebruiken om de krans te versieren: linten, strikjes, houten figuurtjes, bloemen, kerstballetjes, parels. Ook kun je verschillende materialen mixen. Kies één kleur voor een rustig, ingetogen effect en bont als je van knallend houdt. Je kunt kerstversiering en -figuurtjes zoals sterren, kerstbomen, enz. prima combineren met neutrale symbolen zoals hartjes, bloemen of vlinders.
In deze krans zitten witte houten sterren van verschillend formaat, witte mini-kerstballetjes, kanten bloemen (Action) en natuurlijke materialen zoals dennentakjes, boomschors hartjes en eikeldopjes,


  • Lijmpistool met lijmpatronen om alles vast te lijmen.


Aan de slag

Verdeel eerst de dennentakjes over de krans en klem ze tussen de takken. Als het nodig is kun je de uiteindes vast zetten met een klein puntje lijm.
Dan kunnen de accessoires er op gelijmd worden. Begin met één soort, bijvoorbeeld de sterren. Zorg voor een goede, maar toch speelse verdeling van de verschillende formaten. Plak dan de andere accessoires er tussen, zoals de kerstballetjes, bloemen en eikeldopjes. Verwijder naderhand eventuele lijmresten en -draden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten